Otvorena izložba slika i crteža Srećka Zdravkovića u Modernoj galeriji

Izložbu slika i crteža Srećka Zdravkovića možete pogledati u prostorijama Moderne galerije Centra za kulturu Lazarevac do 25.avgusta, tokom individualnih poseta uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

Posetioci će imati priliku da na izložbi vide izbor iz dosadašnjeg bogatog likovnog stavralaštva umetnika: slike, crteži i akvareli.

Dr Predrag Jašović, o umetnikovom stvaralaštvu napisao je: „Pored toga što u akvarele unosi modernu nadrealnu figuraciju i njegovi pejzaži deluju nadrealno, kao zemlja irealnih metafizičkih prostora gde on ne pripoveda o nekoj tamo nebeskoj zemlji, već slikom potvrđuje da nebo jesmo sad i tu, kao što smo oduvek i bili. Zdravković nas na jedan prelep likovni način, zasnovan na iskonu – vodi, priča o iskonu nas samih. Podseća nas ko jesmo i zašto smo to što jesmo, a nikad nismo bili malo“.

Srećko Zdravković rođen je 15. maja 1957. u Donjem Dušniku, podno Suve planine. Likovnu akademiju završio 1986. u Novom Sadu, član ULUS-a od 1985. Izlagao je samostalno pedesetak puta (prva samostalna izložba 1974. u izložbenom prostoru Doma Armije u Ćupriji), grupno izlagao na više od 400 izložbi. Učesnik je velikog broja likovnih kolonija i likovnih saborovanja (oko 200 učešća), kao i međunarodnih simpozijuma umetnosti.

Dobitnik nagrada za unapređenje kulture i za izuzetan doprinos kulturi (Međunarodna kolonija „Krov Srbije”, Leposavić), prvo mesto na takmičarskom delu, „Akvarel u minijaturi” na međunarodnoj koloniji akvarela „Sava”, Bosanski Brod, Republika Srpska.
Pored umetničkog bavi se i pedagoškim radom (osnovna škola, Gimnazija i privatna škola za pripremanje studenata i đaka za nastavljanje školovanja u oblasti vizuelnih likovnih umetnosti). Živi i radi u Paraćinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE