Otvorena izložba mozaika „Kamena rezonanca“ umetničke grupe „Iskorak“

U galeriji „Simonidi“ u Centru za kulturu Lazarevac otvorena je izložba mozaika „Kamena rezonanca“, umetničke grupe „Iskorak“.

Na izložbi će biti prikazan presek dosadašnjeg stvaralaštva grupe u specifičnoj umetničkoj disciplini – mozaiku. Radovi su pretežno rađeni od kamena, dok su pojedini od drveta, paste i reciklažnog materijala. Motivi koji se pojavljuju su raznoliki, dominiraju motivi iz svakodnevnog života i prirode.

Umetničku grupu „Iskorak“ osnovali su sedam likovnih umetnica Snežana Vujnov, Nataša Jasen Tomić, Milena Bajić Đorić, Mirjana Petričević, Nada Aleksić, Vesna Ristić i Katarina Rogulić u junu 2019. godine. Svaka od umetnica je po likovnom senzibilitetu i likovnoj poetici je različita, ali njihovi radovi zajedno čine zaokruženu celinu.

Naziv grupe odabran je, navode umetnice, kao simbol „zajedničke težnje članica grupe da svojim umetničkim radom, te ličnim životnim stavom, interesovanjima, vrednostima i ponašanjem učine pozitivan, kvalitativni pomak iz životne svakodnevice, kulturnog ukusa i navika svoga društvenog okruženja.

U periodu od 2014. godine kada su članice grupe započele međusobnu saradnju do danas u njihovoj umetničkoj produkciji stvoreno je više od stotinu mozaičkih dela.

Izložba u Lazarevcu je treća po redu izložba umetničke grupe „Iskorak“, a prethodno su izlagale u galeriji „Singidunum“, Beograd i galeriji „Div art“, Beograd u 2020. godini.

Izložba se može pogledati uz poštovanje epidemioloških mera do 24. maja 2021. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE