Otvorena izložba lajkovačke sekcije Udruženja „Naše ognjište“ u Biblioteci

U Biblioteci “Dimitrije Tucović” u Lazarevcu otvorena je izložba Udruženja “Naše ognjište” i njihovog ogranka iz Lajkovca u okviru projekta „Kolubarom i brdima frulom, slikom i besedom“. Član Udruženja i narator ove izložbe, Zoran Antonijević, predstavio je učesnike izložbe u okviru ovog projekta, zahvalivši se Biblioteci i direktorki Jasmini Ivanković na ustupljenom prostoru i saradnji.

Izložba uključuje radove poznate frulašice ovoga kraja, Biljane Paunović, soliste Radio Beograda, frulaša i graditelja frule, Bore Bojića, samouke slikarke Snežane Jovanović, kao i fotografije zaboravljenih srpskih sela i vajata, Dragana Radovanovića.

Na otvaranju izložbe članovi Udruženja priredili su kulturno-umetnički program na kojem su frulaši Biljana Paunović i Bora Bojić odsvirali nekoliko tradicionalnih srpskih izvornih pesama.

Publika će u narednih 10 dana, tokom individualnih poseta uz poštovanje propisanih mera za suzbijanje epidemije koronavirusa, imati priliku da pogleda raznoliku izložbu ručnih radova, slika, fotografija i drvenih skulptura, koje se tiču očuvanja i promocije srpske tradicije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE