Otvoren novi Vatrogasni dom u Lazarevcu, u planu i nova Policijska stanica

Zvanično je otvoren novi Vatrogasni dom u Lazarevcu. Otvaranju je prisustvovao Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, kao i predsenik GO Lazarevac Bojan Sinđelić i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević sa saradnicima.

U izjavi za medije, ministar Stefanović, istakao je važnost ovog objekta za opremanje i jačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Nova zgrada Vatrogasne brigade je važna stvar, jer je ovaj deo Beograda udaljeniji od centra grada, ima strateške objekte u samom Lazarevcu i građani Lazarevca imaju opštinu koja se rapidno širi, dobro napreduje i brzo gradi svoju infrastrukturu i sektor za vanredne situacije tj. vatrogasci, su važna komponenta svega.“- rekao je Stefanović.

Novi objekat ima oko 1.400 kvadratnih metara, opremljen je sa više novih navalnih i terenskih vozila. U naredne dve godine, planirana je zamena svih starih vozila novim, kako bi se zadovoljili svi kapaciteti i kriterijumi sektora za vanredne situacije u našoj opštini.

Ministar Stefanović takođe je najavio i izgradnju nove, moderne Policijske stanice, koja će biti stacionirana na parceli iza Vatrogasnog doma. U toku je pribavljanje tenderske dokumentacije i dozvole za gradnju.

„Time ćemo zaokružiti potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u Lazarevcu i faktički iseliti se iz onih neuslovnih prostorija u kojima policajci već predugo borave, tako da će i policijaci i vatrogasci imati pun kapacitet da pomažu svojim građanima i da im se nađu na usluzi.“- kazao je Stefanović.

Ministar je dodao da su svi novi objekti Ministarstva unutrašnjih poslova, građeni po istom standardu za celu Srbiju, počevši od infrastrukture, građevinskog materijala, informatičkih veza i drugih potrebština za pravilno funkcionisanje jednog Vatrogasnog doma, te i lazarevački ne zaostaje za ostalima.

Vatrogasni dom u Lazarevcu dobiće još dva nova vatrogasca, a planirana su i dodatna proiširenja radnog kapaciteta u narednom periodu.

Ministar se ovom prilikom zahvalio svim pripadnicima MUP-a na požrtvovanosti i solidarnosti koju su pružali građanima tokom epidemije koronavirusa i na odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom, kako u Lazarevcu, tako i u celoj Srbiji i poželeo da lazarevački vatrogasci imaju što manje posla u danima pred nama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE