Otvoren Dom kulture u Drenu

Svečano je otvoren Dom kulture u Drenu u koji se nije ulagalo u proteklih petnaest godina, a koji je tokom nepogoda 2014. godine skoro potpuno urušen. Opština Lazarevac uspela je da ovaj dom ponovo digne iz temelja.

Otvaranju doma u Drenu prisustvovalo je opštinsko rukovodstvo, kao i državni sekretar Bojan Stević, a vrpcu je presekao predsednik opštine Bojan Sinđlić u prisustvu velikog broja meštana Drena.

„Dugo godina meštani Drena nisu imali Dom što je jedan veoma značajan objekat za jednu mesnu zajednicu, koji će pre svega imati svrhu da se mladi okupljaju u njemu i u kome će moći da zažive i Kulturno umetničko društvo, kao imnoge druge kulturne sekcije. Bitno je da oni tu provode svoje slobodno vreme kako bi što manje bili na ulici. Ne samo mladi, već će svoj prostor dobiti i penzioneri, ali i mesna zajednica svoj kancelarijski prostor u kojem će moći da prima građane“, rekao je SInđelić.

Sinđelić je takođe naglasio da razlog dolaska opštinskog rukovodstva danas nije samo da otvori dom već i da porazgovara sa meštanima Drena o njihovim potrebama i tome šta treba uraditi u njihovoj mesnoj zajedinici, jer meštani Drena to itekako zaslužuju i ne treba da se osećaju kao građani drugog reda već da uvek treba da imaju svoju opštinu iza sebe. On je takođe naglasio da Dren ima radne i agilne ljude koji se zalažu, ne za sebe, već za svoju mesnu zajednicu.

Kompletnu izgradnju finansirala je GO Lazarevac, a dom ima oko 180 kvadratnih metara i poseduje veliku salu , mesnu kancelariju, kao i prostorije za Udruženje penzionera MZ Drena.

Državni sekretar Bojan Stević je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo učinjenim, s obzirom da je bio tu na samom početku izvođenja radova i ovom prilikom se osvrnuo na ono što bi trebalo dalje raditi za MZ Dren.

„U razgovoru sa meštanima i savetom mesne zajednice, ono što su oni istakli su dva veća problema rešavanje vodosnabdevanja i sigurno je da će planom Države 20-25 ovaj problem biti rešen i obuhvaćena i ova mesna zajednica. Drugi problem je nastavak radova na putnoj infrastrukturi i povezivanje Drena sa Baroševcem, tačnije ka kopovima i opština Lazarevac će se maksimalno potruditi da se i to uradi „, rekao je Stević.

U planu je i rekonstrukcija objekta isturenog odeljenja OŠ „Vojislav Voka Savić gde će deca iz Lazarevca tu pohađati nastavu za vreme rekonstrukcije njihova škola. Pored škole u planu je i izgradnja igralište za najmlađe meštane Drena.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac, Tomislav Rikanović, izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje ovakvom događaju i rekao „Na inicijativu MZ Dren i zahvaljujući sredstvima GO Lazarevac uspeli smo da ovaj objekat ponovo osposobimo i nadam se da će služiti kako mlađoj tako i starijjoj populaciji Drena.“

Član saveta MZ Dren, Miroslav Spasojević, zahvalio se rukovodstvu opštine Lazarevac što je izgradila dom iz temelja i što će konačno meštani Drena imati gde da se okupljaju.

Odbornik u Skupštini GO Lazarevac, Bojan Đorđević, izrazio je nadu da će se i ubuduće nastaviti ovim tempom i da će se izgraditi i sve ostalo što je planirano, a pre svega kapela na groblju u Drenu, a zatim i putna infrastukturu i još jednom potvrdio značaj izgradnje doma i to da meštani imaju prostorije gde će moći da se okupljaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE