Otvoren Decembarski likovni salon u Lazarevcu

Decembarski likovni salon u Lazarevcu, organizuje se tradicionalno na kraju svake godine i predstavlja pregled likovne scene lazarevačkih umetnika. Ovim salonom zvanično se zatvara izlagačka sezona Moderne galerije Centra za kulturu Lazarevac.

Na ovogodišnjem salonu svoje radove izložilo je dvanaest umetnika sa teritorije naše opštine i to, Dušan Rajšić, Mile Rajšić, Zoran Erić, Miloš Bogdanović, Janko Maslovarić, Danilo Mijatović, Magdalena Pavlović, Vladimir Petrović, Stefan Petronijević, Ivana Ranisavljević, Anka Stojanović i Duško Šurlan.

Izložba prikazuje dvanaest potpuno različitih likovnih, umetničkih izraza, različitih pristupa i tematika, a većina umetnika redovno učestvuje na ovom salona, pa se iz godine u godinu može pratiti njihov rad i razvoj.

Marko Mijušković

Zbog tehničkih problema u Modernoj galeriji, Decembarski likovni salon ove godine organizovan je u galeriji Savremenici u CZK Lazarevac, a svečano ga je otvorio direktor Centra za kulturu, Marko Mijušković, koji je ovom prilikom istakao važnost da se podrži umetnička scena u našoj opštini i održi tradicija ovakvih kulturnih događaja i ubuduće.

Nekada su u prostoru lazarevačke galerije poznati jugoslovenski umetnici likovne scene, poput Mladena Srbinovića, Milića od Mačve, Olivere Grbić i drugih, dolazili da štampaju svoje grafike, pa se tako Decembarsli likovni salon ove godine simbolićno vratio na mesto svog rođenja, kazao je vajar, Dušan Rajšić na otvaranju i pozvao sugrađane da posete izložbu i podrže svoje lazarevačke umetnike.

Dušan Rajšić

Svi zainteresovani posetioci moći će da pogledaju izložbu u okviru Decembarskog likovnog salona do 22.januara 2022. godine u galeriji Savremenici na spratu Centra za kulturu Lazarevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE