Otvoren 9. školski pozorišni festival u Lazarevcu

U velikoj sali Centra za kulturu Lazarevac danas je svečano otvoren 9. školski pozorišni festival. Festival je otvorio vd direktora Centra za kulturu Lazarevac, Marko Mijušković, dok su mališani iz predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka” iz Lazarevca imali čast da nastupe prvi u revijalnom delu sa predstavom “Priča o Valjušku”.

U tri festivalska dana učestvuje osam osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevaca, ali i škole iz obližnjih opština, Novog Beograda, Mladenovca i Lajkovca. Ukupno će se takmičiti osamnaest predstava u dve takmičarske kategorije, stariji i mlađi razredi, kazala je organizator Festivala, nastavnica Aleksandra Ljubojević i pozvala sve zainteresovane škole, kolege, učenike i roditelje da podrže mališane.

Aleksandra Ljubojević

Vd direktora Centra za kulturu Lazarevac, Marko Mijušković  izrazio je zadovoljstvo što centar može da podrži jednu ovakvu manifestaciju i istakao da Lazarevac ima dosta dobrih mladih talenata i da je zadatak svih organizatora da mlade na interaktivan način usmere na pravi put, a školski pozorišni festival je upravo jedan od njih, istakao je Mijušković.

Marko Mijušković

GO Lazarevac podržala je realizaciju ovog festivala, a član Veća, Nikola Marinković, pozvao je sve Lazarevčane da pruže podršku našim najmlađim sugrađanima i dobro se zabave.

Nikola Marinković

Ove godine, pored predstava na srpskom, biće izvedene predstave i na engleskom jeziku. Predstave će ocenjivati tročlani žiri: Uglješa Spasojević, predsednik žirija, Darinka Stanojević, kustos-istoričar umetnosti, Sandra Đurđević, predsednik Plesnog kluba ,,Kolus“ .

Dodela nagrada i zatvaranje Festivala biće organizovano u sredu 8.decembra sa početkom u 14 i 30 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE