Otklanja se kvar na glavnom magistralnom cevovodu u Ćelijama

Zbog neodložne hitne intervencije na vodovodnoj mreži na glavnom magistralnom cevovodu, stanovnicima Lazarevca i Lajkovca danas je obustavljena isporuka vode. Ekipe JPKP “Lazarevac” izašle su na teren kako bi otklonile kvar.

Do kvara je došlo usled pucanja ventila na glavnom magistralnom cevovodu ø500 u Ćelijama. Ventil je postavljen 1977. godine i do sad nije stvarao problem. Stručna služba JPKP-a utvrdila je da dolazi do opadanja pritiska i smanjenja protoka vode iz proizvodnog pogona Nepričave.

Zbog pucanja cevovoda gubi se značajna količina vode, od 10 do 12 litara u sekundi, što je kapacitet jednog celog bunara na izvorištu Peštan, rekao je na licu mesta kvara, izvršni direktor JPKP “Lazarevac”, Nemanja Ivković.

Ivković je saopštio da će kvar biti otklonjen u toku dana, najkasnije do 17 časova, ističući da je ova vrsta kvara velika i vrlo zahtevna za popravku.

On je takođe apelovao na sve sugrađane da u periodu ekstremnih temperatura, racionalno i namenski koriste vodu.

Zbog tropskih temperature nadležni iz JPKP “Lazarevac” primorani su da građanima Lazarevca obustavljaju snabdevanje vodom u periodu od 22:30 do 04:30 časova, kako bi se održali raspoloživi kapaciteti vode tokom dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE