Osnovci posetili Vatrogasno – spasilačku jedinicu u Lazarevcu

U okviru projekta „Da se upoznamo“, učenici 8. razreda OŠ „Diša Djurdjević“ iz Strepojevca, posetili su Vatrogasno spasilačku jedinicu Lazarevac i upoznali se sa radom ove službe.

Cilj ovog projekta je da što više dece osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac posete preduzeća i bolje se upoznaju sa njhovom delatnošću, kako bi im u budućnosti to pomoglo u odabiru posla, istakao je član Veća GO Lazarevac zadužen za obrazovanje, Rade Mirković.

Miloš Živanović, Ivana Jovanović, Rade Mirković

Sve škole u svom vaspitno-obrazovnom procesu imaju obavezu da sa decom rade profesionalnu orijentaciju, pruže im pomoć, objašnjenje i dodatne sugestije, kako bi odlučili šta će biti u budućnosti, kazao je Mirković.

Komandir VSJ u Lazarevcu, Miloš Živanović,  rekao je da pored redovnih aktivnosti ove jedinice, ona u svom program ima aktivnosti i edukaciju dece osnovnih škola, a današnji osmaci imali su priliku da prisustvuju predavanju iz preventivne zaštite od požara i ponašanje prilikom elementarnih nepogoda.

Deca su se upoznala i sa radom vatrogasne službe i vatrogasaca uopšte, a Živanović je istakao da su osmaci bili veoma pažljivi i zainteresovani za teme o kojima se govorilo.

Ivana Jovanović, pedagog OŠ „Diša Đurđević“, kazala je da su učenici u okviri programa „Profesionalna orjentacija“ bili u prilici da se upoznaju sa plemenitim i odgovornim zanimanjem vatrogasca i obaveste se šta ih čeka ukoliko se odluče da se bave ovim zanimanjem i dodala da su u planu još neke posete ustanovama i preduzećima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE