Opština donirala EKG aparat i računarsku opremu za lazarevačku Hitnu službu

Gradska opština Lazarevac donirala je Hitnoj službi Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu mobilni terenski EKG aparat i tri računara za potrebe funkcionisanja ove službe.

Tim povodom predsednik gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević i članica Veća Jovana Davidovac, posetili su Hitnu službu Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ gde su pomenutu donaciju uručili direktoru Doma zdravlja Jovanu Milojeviću i njegovim saradnicima.

Lazarevačka Hitna služba pokriva veliku teritoriju ne samo grada već i Ibarske magistrale, a u cilju poboljšanja pružanja zdravstvene zaštite obezbeđena su sredstva za kupovinu mobilnog terenskog EKG aparata poslednje generacije, koji će biti od ogromnog značaja za pružanje hitne medicinske pomoći na terenu, kazao je predsednik opštine, Bojan Stević i dodao da je pored EKG aparata, na zahtev zaposlenih iz Hitne službe, opština izdvojila sredstva za kupovinu tri računara.

Predsednik opštine ovom prilikom je najavio da će opština u narednoj godini pokušati da obezbedi sredstva za nabavku dva veoma značajna uređaja za Hitnu službu, defibrillator, uređaj za oživljavanje  i CT skener.

Direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, doktor Jovan Milojević, zahvalio se na ovako značajnoj donaciji, istakavši da donirani aparat pomaže teškim pacijentima pri izlasku na teren kada su pacijenti vitalno ugroženi i kada postoji sumnja na infarkt, što će u mnogome pomoći osoblju Hitne službe da prati vitalne funkcije pacijenta na licu mesta. Milojević je dodao da je pandemija, zbog ogromnom obima posla u pružanju adekvatnih zdravstvenih usluga, dovela do velike potrošnje zdravstvenog osoblja, ali da su zaposleni uspeli uz sve napore da to prevaziđu.

U saradnji sa opštinom Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, uspeo je da pre tri dana potpuno izdvoji kovid ambulante u prostorije starog porodilišta i obezbedi poseban ulaz, pa tako pacijenti i zaposleni sada imaju mnogo bolje uslove za lečenje, zaključio je Milojević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE