Obnovljeni sportski tereni “Dulove” škole, očekuje se i sanacija krova

Nakon više decenija sportski tereni u sklopu OŠ “Dule Karaklajić” biće u potpunosti obnovljeni.  Asfaltirani su tereni za fudbal i rukomet, nakon čega će se raditi i na rekonstrukciji terena za košarku, a u planu su tereni za odbojku i tenis.

Radove je obišao predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa svojim saradnicima, podpredsednikom opštine, Tomislavom Rikanovićem, članovima Veća, Radetom Mirkovićem, Zoranom Živanovićem, Brankom Kuzmanović, kao i zamenikom predsednika Skupštine gradske opštine, Željkom Pavlovićem.

Predsednik opštine rekao je da su radovi urađeni po hitnom postupku nakon sastanka sa Aktivom osnovnih škola, na kome je direktor ove ustanove, Miroslav Davidović, izneo probleme sa kojima se susreće OŠ “Dule Karaklajić “, a tiču se rekonstrukcije sportskih terena, kao i sanacija krova.

Stević je najavio da bi za desetak dana trebala da počne sanacija krova, čije rešavanje je bilo onemogućeno, jer škola nije bila u potpunosti uknjižena.

Direktor OŠ “Dule Karaklajić “, Miroslav Davidović, istakao je da ovi projekti, na koje se čekalo skoro pola veka, nisu mogli biti urađeni bez podrške lokalne samouprave i dodao da će uspesi koje i inače imaju na sportskom planu, sada biti još veći. Davidović se u ime svih učenika i zaposlenih u OŠ “Dule Karaklajić “ zahvalio lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom.

Pored obnove OŠ “Dule Karaklajić “ biće radova i na rekonstrukciji drugih školskih ustanova na teritoriji GO Lazarevac, najavio je predsednik opštine, Bojan Stević i dodao  da se očekuje rekonstrukcija škole u Velikim Crljenima, koja će dobiti i svoju balon salu. Očekuje se i izrada projektno tehničke dokumentacije za legalizaciju objekata OŠ “Knez Lazar “, Gimnazije i balon sale u sklopu osnovne škole u Baroševcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE