Održana vežba Crvenog krsta Lazarevac za delovanje u nesrećama

Crveni krst Lazarevac je u subotu 03. oktobra na jezeru Očaga realizovao vežbu članova jedinica za delovanje u nesrećama.

Cilj vežbe bila je razmena iskustva i znanja među članovima jedinice, upoznavanje sa novim načinima i alatima koje koristi Crveni krst Lazarevac, kao i uvežbavanje članova za efikasnije delovanje u slučaju angažovanja nakon nesreće, rekao je za Radio Galaxy, Marko Antonijević, stručni saradnik Crvenog krsta Lazarevac.

U vežbi je učestvovalo  na desetine volontera koji su uz pomoć svojih koordinatora prolazili kroz proces uvežbavanja svih potrebnih radnji kada su različite vrste nesreća u pitanju.

Pružanje pomoći ugroženim licima, organizovanje prihvatnih centara, a pre svega pravilno poznavanje i rukovanje opremom, uz jasno poznavanje procedura koje sprovodi organizacija Crvenog krsta na terenu, predstavlja osnovni zadatak instruktora u cilju usavršavanje članova jedinica za delovanje u nesrećama.

Antonijević je najavio i predstojeću akciju dobrovoljnog davanje krvi koju organizuje Crveni krst Lazarevac u petak 16. oktobara 2020.godine u prostorijama Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ u periodu od 10 do 16 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE