Održana poslednja sednica Skupštine GO Lazarevac za ovu godinu, usvojen budžet za 2021. godinu

U sali centra za kulturu Lazarevac danas je održana 5. i poslednja u ovoj godini,  sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac.

Na dnevnom redu našlo se 20 tačaka, uključujući i Predlog Odluke o budžetu gradske opštine za 2021. godinu sa predlogom Kadrovskog plana Uprave GO Lazarevac.

Načelnica Uprave gradske opštine, Divna Marković, saopštila je da je u opštini trenutno na neodređeno vreme  zaposleno 114 radnika, dok se za narednu godinu planira 123 stalno zaposlena.

Ovogodišnji usvojeni budžet manji je za 20 odsto nego prethodne godine i iznosi  990.915,284 dinara.

Predsednik opštine, Bojan Stević kazao je da je predlogom budžeta odvojeno 34% od ukupnih sredstava za investiciona ulaganja tj. realizaciju projekata, izradu projektno tehničke dokumentacije i istakao da je zbog pandemije priliv sredstava smanjen za 30% što je oko 372 miliona na godišnjem nivou.

Stević je takođe govorio o budućim ulaganjima u opštini u narednoj godini i najavio kapitalne projekte na putnoj infrastrukturi, kao i izgradnji sportsko-rekretivnih objekata, parkova i vrtića. Svi ti projekti biće finansirani iz opštinskog budžeta  i budžeta resornih ministarstava.

Predsednik Skupštine, Bojan Sinđelić, ujedno sumirajući utiske godine koja je na izmaku , u izjavi za medije rekao je. da će opština u narednom periodu dosta investirati u različite projekte, pre svega u infrastrukturu na teritoriji naše opštine, dok će u tim projektima dobrim delom učestvovati Grad Beograd i Republika Srbija.

Na dnevnom redu, pored budžeta za 2021. godinu našli su se i prestanak mandata odbornika Skupštine GO Lazarevac kao i prestanka funkcije člana veća GO Lazarevac, nakon čega su izabrali člana veća GO Lazarevac.

Ostale tačke dnevnog reda, njih 16, koje su se odnosile na imenovanje članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova, odbornici su izglasavali u skraćenom postupku.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE