Održana komemoracija povodom smrti Miloja Živanovića

Danas je na lazarevačkom groblju sahranjen član veća opštine Lazarevac, doskorašnji zamenik predsednika opštine Lazarevac i  predsednik OO SPS Lazarevac i diplomirani inženjer rudarstva, Miloje Živanović.

Na komemoraciji održanoj u sali Centra za kulturu Lazarevac, od Živanovića su se oprostili članovi porodice, brojni prijatelji, poslovni saradnici, stranačke kolege i opštinsko rukovodstvo.

Minutom ćutanja odata je počast ocu, suprugu, sinu , bratu, prijatelju i saradniku, a okupljenima su se nakon pročitane kratke biografije, obratili podpredsednik OO SPS, Milivoje Nikolić, predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, predsednik Gradskog odbora Beograda, Nikola Nikodijević i podpredsednik GO SPS, Aleksandar Antić.

Miloje Živanović preminuo je iznenada u subotu 10. oktobra u svojoj 58. godini.

Ostavio je iza sebe suprugu i dva sina.

 

BIOGRAFIJA

Miloje Živanović, rođen je 07. novembra 1962. u Valjevu. U svojim Velikim Crljenima je proveo detinjstvo gde je i završio osnovnu školu. Srednju školu je završio u Lazarevcu nakon čega je upisao Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu gde je stekao zvanje diplomiranog rudarskog inženjera.

Radni vek započinje u Rudarskom basenu „Kolubara“ kao diplomirani rudarski inženjer, a njegov radni vek se nekako i podudara sa početkom njegovog političkog angažmana jer je 1990. godine bio jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije u Lazarevcu.

Već 1991. godine postaje predsednik opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Lazarevcu na čijem čelu se nalazio do 1995. godine.

Iste godine postaje predsednik izvršnog odbora skupštine opštine Lazarevac gde ostaje do kraja 1996. godine.

Nakon toga imenovan je za zamenika direktora Direkcije za građevinsko zemljište, planiranje i izgradnju Lazarevca, gde ostaje do aprila 2001. godine.

U jednom od najtežih perioda kako za Srbiju tako i za Socijalističku partiju Srbije, Miloje 1999. godine je izabran za sekretara opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Lazarevcu.

U periodu od 2012. do 2014. godine obavljao je funkciju direktora Kolubare Građevinar, a krajem 2014. godine izabran je za predsednika oštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Lazarevcu.

Na Vidovdan 2016. godine imenovan je za zamenika predsednika Gradske opštine Lazarevac. Svakom sugrađaninu koji je želeo omogućio je prijem u svoju kancelariju, često je na ulici stajao i po nekoliko sati sa građanima, i sa istom energijom rešavao kako krupne opštinske probleme tako i probleme svakog pojedinca.

Na mesto člana Veća Gradske opštine Lazarevac imenovan je 1. septembra 2020. godine.

Uradio je mnogo za ljude i grad. Neki od projekata koji su mu bili značajni su izgradnja Osnovne škole „Knez Lazar“, digitalizacija telefonije i uvođenje telefona u svako selo opštine Lazarevac. Podsticao je one najznačajnije oblasti za svakog građanina: zdravstvo, kulturu, prosvetu.

Bio je porodičan čovek, voleo je lov i pse, svoju karijeru je gradio na inovacijama u struci, bio je odbornik Skupštine Grada Beograda, odbornik Skupštine Gradske opštine Lazarevac, član nekoliko upravnih odbora, kao i nadzornog odbora Rudarskog basena „Kolubara“. Vodio je kulturno umetničko društvo, bio je organizator mnogih manifestacija i humanitarnih akcija, pomagao je Crkvu i podsticao mlade talente i natalitet.

Verovao je u pravdu i poštenje, uvek je bio dosledan idejama socijalizma, po čemu će ga sigurno mnogi pamtiti. Na čelu socijalista u Lazarevcu bio je do poslednjeg dana svog života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE