Održana komemoracija povodom smrti Jovana Jove Lazarevića, dugogodišnjeg počasnog predsednika FK “Kolubara”

Danas je u sali Biblioteke “Dimitrija Tucovića” u Lazarevcu održana komemoracija povodom smrti Jovana Jove Lazarevića, poznatog, lazarevačkog sportskog radnika i dugogodišnjeg predsednika FK “Kolubara”.

Za vreme njegovog mandata u sezoni 1983-1984, ovaj klub ušao je u Drugu Saveznu ligu, što je bio jedan od povoda da Jovu Lazarevića proglase za počasnog predsednika FK “Kolubara”.

Na komemoraciji koju je organizovao FK “Kolubara” od Lazarevića su se oprostile njegove sportske kolege, poštovaoci, prijatelji i ljubitelji fudbala.  Među prisutnima bila je i Lazarevićeva čerka, a okupljenima su se obratili Zoran Žaca marković, bivši predsednik kluba, predsednik opštine, Bojan Stević i predsednik FK “Kolubara”, Nemanja Ivanović, koji su govorili o Jovinom značajnom doprinosu lazarevačkom fudbalu, njegovom velikom ljubavlju prema fudbalu , kao i velikom tragu koji je ostavio u FK “Kolubara”.

Jovan Lazarević rođen je 7. marta 1934. godine u Šopiću u Lazarevcu i nakon Drugog svetskog rata svoju fudbalsku karijeru započeo je u “Šumadiji” iz Šopića. Posle kratke igračke karijere dres je zamenio sudijskim dresom.

Po okončanju sudijske karijere uključio se u rad FK “Kolubara” 1974. godine za trenera je angažovao legendarnog  Mana Bajića, koji je sa kraćim prekidima bio trener Kolubare punih 19 godina.

Lazarević je takođe bio i direktor Centralnog remonta u Vreocima, kao i član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije, što je tada bila vrlo značajna fukncija. Zbog kršenja kodeksa amaterizma, jer je igračima Kolubare davao bonove društvene ishrane, bio je primoran da odluči da se povuče iz FK “Kolubara”  ili iz članstva CKSK Jugoslavije. Nije se dvoumio ni jednog trenutka i izabrao je ostanak na čelu “Kolubara”.

Posle odlaska u penziju i dalje je bio u FK “Kolubara” ,a pre 15 godina imenovan je za počasnog predsednika Kolubare, a 2014. godine uz Bojana Stevića, Milorada Grčića i Cigu Dojčinovića, postavio je kamen temeljac za izgradnju modernog stadiona  FK “Kolubara”. Ostaje žal što nije dočekao prvi superligaški nastup voljene “Kolubare”.

Jova Lazarević biće sahranjen u petak, 21. maja u 14 časova na gradskom groblju u Lazarevcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE