Održana druga sednica Saveta za bezbednost GO Lazarevac

Na drugoj sednici Saveta za bezbedbost GO Lazarevac razmatrano je ukupno pet tačaka, a najvažnije od njih, bile su održavanje gradskog video nadzora „Optikom, Lazarevac“ i molba Udruženja građana „Rastko Nemanjić – Lazarevac”.

Na konferenciji za medije nakon sastanka, predsednik Saveta za bezbednost GO Lazarevac, Đorđe Maksimović, ovom prilikom rekao je da se radi na rešavanju problema video nadzora glavnih saobraćajnica na teritoriji GO Lazarevac, pre svega u Kruševici, Dudovici i Velikim Crljenima, gde zbog problemi na mreži ovaj sistem ne funkcioniše. Maksimović je naglasio da je celokupni sistem video nadzora u našoj opštini solidan, ali da se mora raditi na njegovom usavršavanju.

U Lazarevcu postoji samo četiri kamere koje očitavaju tablice, a još jedan problem predstavlja i to što nisu sve ulazne i izlazne saobraćajnice pokrivene video nadzorom, te će opština sa nadležnima za ovaj sistem, zajednički raditi na rešavanju ovih problema u narednom periodu. U planu je postavljanje dodatnih kamera kako bi se pokrio veći deo grada.

Tačka o kojoj se najviše razgovaralo bila je molba Udruženja građana „Rastko Nemanjić – Lazarevac”, koje postoji još od 2013. godine pod imenom UG „Sveti Sava“ i bavi se borbom protiv problema modernog društva sa akcentom na borbi protiv narkomanije.

Razmatrajući molbu, članovi Saveta za bezbednost doneli su odluku da se raspiše konkurs za koji će biti izdvojena sredstva u iznosu od 500 hiljada dinara za 2021. godinu, a na koji bi ovo udruženje moglo da konkuriše sa nekom od svojih ideja.

Savet za bezbednost GO Lazarevac uputiće inicijativu MUP-u RS za formiranje posebnog odeljenja za borbu protiv narkomanije u okviru PS Lazarevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE