Održana berza ploča, kaseta, stripova i umetničkih dela lokalnih stvaralaca

Udruženje muzičkih umetnika „SYNCOPE“ iz Lazarevca, uz tehnička podrška Centra za kulturu Lazarevac, organizovalo je berzu gramofonskih ploča, kaseta, CD-ova, stripova, kao i knjiga, slika, skulptura i fotografija lokalnih afirmisanih i neafirmisanih umetnika.  Manifestacija je održana u gornjem holu CZK Lazarevac, a odziv posetilaca bio je više nego odličan.

Udruženje muzičkih umetnika „SYNCOPE“ postoji svega sedam meseci i do sada su ovakve vrste berzi organizovali u prostorijama udruženja, a berza u CZK Lazarevac im je prva veća berza. Cilj ove manifestacije jeste osnaživanje i aktivnije uključivanje građana u kulturna gradska dešavanja.

Vd direktora Centra za kulturu, Marko Mijušković, istakao je da je ova ustanova uvek spremna da podrži projekte iz oblasti kulture i umetnosti i da promoviše mlade, lokalne neafirmisane umetnike, jer ih Lazarevac itekako ima.

Marko Mijušković, vd direktora Centra za kulturu Lazarevac

Udruženje muzičkih umetnika „SYNCOPE“ iz Lazarevca, stvoreno je sa željom da se afirmišu mladi i lokalni umetnici iz različitih oblasti kulture, ne samo muzike, rekao je član udruženja i vd direktora Novobeogradske kulturne mreže, Dragan Ilić.

Dragan Ilić, Udruženje muzičkih umetnika „SYNCOPE“

Udruženje „SYNCOPE“ od svog osnivanja organizuje časove muzičkih instrumenata, a u planu im je da okupe što više lokalnih umetnika u cilju podizanja kulturne svesti građana Lazarevca. Na njihovim edukativnim radionicama učestvuju i već afirmisani umetnici i muzički stručnjaci iz cele Srbije sa ciljem razmene iskustava sa našim lokalnim umetnicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE