Održana 7. sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac

Na dnevnom redu 7. po redu Skupštine GO Lazarevac  našlo se ukupno 22. tačke. Sednica je i ovog puta , zbog epidemioloških mera, održana u sali Centra za kulturu Lazarevac.

U redovnom postupku odbornici Skupštine GO Lazarevac  dali su saglasnost  na Prvi rebalans Programa poslovanja JPKP „Lazarevac” za 2021. godinu i usvojili su Izveštaj o realizaciji programa ovog preduzeća za 2020. godinu, a usvajanje rebalansa budžeta ovog preduzeća podržali su i članovi opozicije.

Odbornici su usvojili i Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JP „Toplifikacija“ i JPKP „Lazarevac“, a predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, istakao je da će direktori ovih preduzeća dobiti četvorogodišnje mandate, kako bi maksimalno mogli da se posvete svom poslu. Trenutno se čelnici ovih preduzeća nalaze u vd statusima. Sinđelić je dodao da je današnji rad Skupštine najuspešniji i najkostruktivniji do sada, s obzirom da su skoro jednoglasno donate sve tačke dnevnog reda, a članovi opozicije podržali su većinu tačaka.

Predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac, Bojan Sinđelić

Usvojen je i Izveštaj o radu Centra za kulturu Lazarevac  za 2020. godinu i data saglasnost na Program rada te ustanove za 2021. godinu, a odbornici su izglasali i Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2021. godinu.

Član odborničke grupe Zavetnici na početku sednice izneo je nekoliko problema sa kojima se susreću građani Lazarevca, koji se pre svega tiču osvetljenja parka ispod hotela “Vis”, uređenje vrtića i formiranje Saveta za borbu protiv korupcije, na šta je predsednik opštine, Bojan Stević, odgovorio, da će se na nekoj od narednih sednica razmatrati o ovim predlozima, dok su neki već u procesu rešavanja.

U skraćenom postupku Skupština je danas donela i Rešenje o obrazovanju Saveta za zdravlje, a član Veća Nikola Marinković, predsednik Skupštine, Bojan Sinđelić i predsednik opštine, Bojan Stević, još jednom su pozvali građane i kolege odbornike da se vakcinišu u što većem broju, kako bismo što pre pobedili pandemiju.

U skraćenom postupku Skupština je donela i Rešenja o prestanku mandata starim  i Rešenja o imenovanju novih članova Komisije za nazive ulica, trgova i drugih delova naseljenih mesta na području GO Lazarevac i Komisije za dodelu javnih priznanja, nakon ćega su doneta i Rešenja o prestanku mandata i Rešenja o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Opštinskog fonda za stipendiranje studenata i srednjoškolaca.

Doneta su i rešenja o nekoliko kadrovskih promena u upravnom i nadzornom odboru Prvog prigradskog pozorište „Puls teatar Lazarevac“.

Predsednik opštine, Bojan Stević i predsedavajući Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, čestitali su građanima i prisutnim odbornicima predstojeće uskršnje praznike i apelovali na sve da se ponašaju odgovorno i u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, bez većih okupljanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE