Održana 14. sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac

Na danas održanoj 14. sednici Skupštine gradske opštine Lazarevac na dnevnom redu našle su se četiri tačke. Nakon više od dve godine zbog pandemije, sednica je vraćena u prostorije skupštinske sale GO Lazarevac.

Odbornici su na početku sednice potvrdili mandat odbornici Jeleni Radosavljević, nakon čega su  usvojili Predlog Lokalnog plana upravljanja otpadom gradske opštine Lazarevac za period 2021 – 2031. godine, koji je ujedno bio i glavna tema zasedanja.

Pored zagađenosti usled površinskih kopova i nemarnosti građana, Lazarevac se decenijama bori sa odlaganjem otpada. Izgradnjom regionalne deponije Kalenić taj problem biće rešen ne samo za našu opštinu, već i mnoge druge, kazao je u izjavi predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić.  Lokalnim planom upravljanja otpadom gradske opštine Lazarevac, predviđeno je tzv. reciklažno dvorište, gde će se dopremljeni otpad selektovati i dalje upućivati na regionalnu deponiju, rekao je on, što će umnogome sprečiti stvaranje divljih deponija i grad učiniti čistijim.

U toku 2020. godine na teritoriji opštine Lazarevac evidentirano je preko 30 divljih deponija, a usvojenim Planom upravljanja otpadom previđeno je proširenje obuhvata, koji trenutno iznosi oko 75 odsto.

U skraćenom postupku lazarevački odbornici usvojili su i Predlog rešenja o prestanku mandata predsednika Nadzornog odbora Turističke organizacije Lazarevac, kao i Predlog o imenovanju predsednika Nadzornog odbora tog preduzeća, na čije mesto je izglasana Stela Stanišić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE