Održana 12. vanredna sednica Štaba za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije na teritoriji GO Lazarevac na dvanaestoj vanrednoj sednici Štaba održanoj 18.03.2020. godine, na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“ br. 87/2018) shodno članu 18. Uredbe o sastavu i načinu rada Štaba za vanredne situacije („Sl. glasnik RS“ br. 98/2010) i čl.19 Poslovnika o radu Štaba za vanredne situacije GO, doneo je:

Z A K LJ U Č K E

1. Neophodno je obezbediti kod nadležnih isntitucija da se licima angažovanim za obavljanje poslova za potrebe Štaba za vanredne situacije omogući nesmetano kretanje za vreme trajanja mere zabrane kretanja u vremenu od 20,00 – 05,00 časova.

2. Preporučuje se poslodavcima da proces rada u uslovima vanrednog stanja organizuju u skladu sa Uredbom o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja (Sl. glasnik RS“ broj 31/20), i merama prevencije širenja zaraze „koronavirusom“ uzimajući u obzir da su naročito ugrožena kategorije lica sa utvrđenim hroničnim oboljenjima i lica starija od 60 godina, kao i da posebnu zaštitu uživa roditelj deteta do 12 godina, a naročito ako sam vrši roditeljska prava ili je drugom roditelju ustanovljena radna obaveza.

3. O zaključku iz tačke 2. i o naredbi poverenicima civilne zaštite u mesnim zajednicama i upravnicima stambenih zajednica obavestiti medije.

i

N A R E D B U

NAREĐUJE SE poverenicima i zamenicima poverenika civilne zaštite na poslovima zaštite i spasavanja u mesnim zajednicama i Upravnicima stambenih zajednica na području GO Lazarevac, da se angažuju na poslovima zaštite i spasavanja koji podrazumevaju praćenje epidemiološke situacije i postupanja po merama o ograničavanju kretanja (starijih lica i povratnika iz inostranstva), nadziranje i omogućavanje nesmetanog rada volontera, kao i obavljanje drugih zadataka od značaja za epidemiološku bezbednost.

KOMANDANT ŠTABA

Bojan Sinđelić

 

Izvor:  lazarevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE