Održana 11. sednica Skupštine GO Lazarevac, opredeljeno 470 miliona dinara za poreze i doprinose za radnike komunalnog

U sali Centra za kulturu Lazarevac danas je održana 11. sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac. Na dnevnom redu našlo se pet tačaka, a glavna tema bila je rešavanje problema rada i finansija Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” Lazarevac.

Odbornici su usvojili Drugi rebalans programa poslovanja JPKP “Lazarevac” za 2021. godinu i jednoglasno dali saglasnost na Poseban program Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” Lazarevac za 2021. godinu o korišćenju sredstava budžeta opštine Lazarevac po osnovu subvencija.

Direktor JPKP “Lazarevac”, Aleksandra Rakić, istakao je da su ušli u intenzivnu fazu rešavanja problema ovog preduzeća, njegove reorganizacije i dobijanja sredstava za otplatu duga, naglasivši da nijedan radnik ovog preduzeća neće ostati bez posla.

Foto: lazarevac.rs

Opredeljeno je 470.000.000 dinara za otplatu poreza i doprinosa za zaposlene u JPKP “Lazarevac” od 2010. do 31. decembra 2014. godine, dok će ostatak biti isplaćen kroz reprogram i obezbeđena je subvencija u iznosu od 94.100.000  dinara namenjenih za isplatu otpremnina, za koje se do sada dobrovoljno prijavillo 65 radnika ovog preduzeća.

Predsednik opštine, Bojan Stević, podsetio je, da je jedan od krucijalnih zadataka i ciljeva od kada je na čelu opštine, bio rešavanje satatusa i problema u JPKP Lazarevac i rešavanje problema neuplaćenih doprinosa, penzionog i zdravstvenog osiguranja, stari već gotovo 11 godina.

“Danas je veliki dan, jer smo donetim odlukama rešili najveći deo problema našeg komunalnog. Uz domaćinsko ponašanje rukovodstva JPKP Lazarevac u budućem periodu, cilj je da uz racionalno raspolaganje sredstvima i dodatna ulaganja stavimo preduzeće na zdrave noge“, rekao je Stević, dodavši da bez podrške Vlade Republike Srbije, rukovodstva Grada Beograda i resornih ministarstava, rešavanje ovog problema nije bilo moguće.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, nakon sednice, naglasio je da su odbornici jednoglasno podržali rešavanje problema JPKP “Lazarevac”, istakavši da, bez obzira na različite političke stavove, kada se radi o opštoj stvari za dobrobit građana, Skupština itekako ume da bude složna.

Odbornik stranke “Zavetnici”, Aleksandar Dimitrijević, čestitao je radnicima JPKP “Lazarevac” na rešavanju finansijskih problema u ovom preduzeću, napominjući da su upravo oni podneli najveću žrtvu, trpeći nepravdu svih ovih godina.

Odbornici su na ovoj sednici izglasali i Predlog Programa čišćenja snega i leda sa puteva i ulica na teritoriji gradske opštine Lazarevac u zimskom periodu 2021/2022 godine i dali saglasnost na Program rada Turističke organizacije gradske opštine Lazarevac za 2021. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE