Održana 10. sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac

Danas je u velikoj sali Centra za kulturu Lazarevac održana 10. redovna sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac na kojoj su većinom glasova odbornici usvojili Finansijski Izveštaj Javnog preduzeća “Toplifikacija” Lazarevac za 2020. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora i dali saglasnosti na Odluku ovog preduzeća o raspodeli dobiti za prethodnu godinu.

Direktor JP “Toplifikacija” Lazarevac, Vukašin Janjević u svom obraćanju rekao je da je ovo preduzeće u prethodnoj godini poslovalo pozitivno i ostvarilo dobit od 3.350.000 dinara, te se takvom rezultatu nadaju i u 2021. godina. U skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Odlukom o budžetu GO Lazarevac, 20 odsto od dobiti JP “Toplifikacija” Lazarevac uplatiće na račun opštine, dok ostatak do punog iznosa ostaje na raspolaganju ovom preduzeću.

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Odluke o podizanju spomenika Lazaru Hrebeljanoviću u Lazarevcu i predlog Rešenja o obrazovanju Odbora za sprovođenje Odluke o podizanju ovog spomenika. Zamenik sekretara Skupštine GO Lazarevac, Nebojša Maksimović, ukratko je obrazložio predlog ove  Odluke, nakon čega su odbornici jednoglasno izglasali ovaj predlog uz aplauz.

Na sednici se raspravljalo i o dodatnoj tački dnevnog reda na predlog opozicije da se predloženi dnevni red dopuni sa tačkom koja se odnosi na rešavanje problema vodosnabdevanja u našoj opštini.

Odbornik Srpske stranke “Zavetnici”, Aleksandar Dimitrijević, kazao je da se za ovaj problem što pre mora naći rešenje, kako bi svi delovi grada podjednako imali vodu, ističući da je cena vode u Lazarevcu visoka. Predsednik opštine, Bojan Stević, izjavio je da je potpisan ugovor sa izvođačem radova za izgradnju vodovodne mreže u Arapovcu, Strmovu i Mirosaljcima, kao i to da će opština u narednim danima raspisati Javnu nabavku za bušenje tri nova bunara sa kapacitetom od 30 litara u sekundi. JP EPS, ogranak “Kolubara” uradiće još dva dodatna bunara na izvorištu Peštan, dodao je Stević.

Direktor JPKP Lazarevac, Aleksandar Rakić, govoreći o problemu vodosnabdevanja, izjavio je da ovo preduzeće intenzivno radi na rešavanju tog problema, ističući da najveće probleme imaju na magistralnom vodu od Peštana do jezera Očaga. U planu je i zamena nekoliko kilometara magistralnog cevovoda Fi 500.

Odbornici su na ovoj sednici takođe potvrdili mandat novoj odbornici Ljubici Bjeličić sa izborne liste SPS-JS -Zeleni Srbije, dok je u skraćenom postupku izglasan i predlog Rešenja o razrešenju predsednika Nadzornog odbora Centra za kulturu Lazarevac, Milana Matijašića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE