Održan treći po redu bokserski turnir „Greatest open“

Treći po redu „Greatest open“ održao se na košarkaškom terenu „Balerina“ kod stadiona FK „Kolubara“ u Lazarevcu pod sloganom „Rađanje šampiona“. Ove godine zbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa ovaj turnir održan je po prvi put na otvorenom, a učesnici turnira bili su samo domaći klubovi iz Srbije. Održano je 16 borbi, a učešće je uzelo 11 klubova iz cele Srbije.

Ovu manifestaciju podržala je GO Lazarevac, te je ovom prilikom turnir posetio predsednik opštine Bojan Stević koji se obratio prisutnima i takmičarima i zaključio da će opština nastaviti da podržava sve uspešne sportiste koji su ponos našeg grada.

„U narednoj godini ćemo sigurno uložiti veća sredstva u razvoj ove plemenite veštine na teritoriji opštine Lazarevac, pogotovo u klub „Greatest“ , koji u svom sastavu ima i boksere koji su deo reprezentacije Srbije“, rekao je Stević i iskoristio priliku da BK „Greatest“ čestita četvrtu gosinu postojanja, koju su proslavili 1.septembra.

Predsedenik opštine je ovom prilikom od bokserskog kluba „Greatest“ Lazarevac dobio zahvalnicu.

Bokserski klub „Greatest“ Lazarevac učestvovao je ove godine na 23 meča sa 20 pobeda, a na ovom turniru „Greatest open“učestvovao je sa svojim najboljim takmičarima, Nikolom Kamaljevićem, Aleksom Ristićem i Nikolom Cvetković, kao i predstavnicima podmladka ovog kluba. Bokseri Adam Krstović i Zoran Lesendrić nisu učestvovali na ovom turniru iz opravdanih razloga, zbog odsustva na pripremama sa reprezentacijom, dok je bokser Sava Stevanović bio sprečen zbog povrede zgloba.

Nemanja Stolić, glavni trener BK „Greatest“ Lazarevac i organizator turnira rekao je da je zadovoljan samim turnirom, kao i odzivom, s obzirom da ove godine nije bilo moguće ugostiti klubove iz inostranstva kao prethodnih godina.

„Zahvalio bih se opštini koja je počela da nam izlazi u susret kao i Bokserski savez Srbije. Mogu slobodno da kažem da smo jedan od ogranizaciono najboljih klubova, što se tiče perspektive imamo dosta mladih sportista iz Lazarevca, mi ne kupujemo boksere, radimo sa našom decom“, rekao je Stolić.

Za najboljeg mladog, perspektivnog boksera proglašen je Sava Mitić iz BK „Radan“ Lebane. Najbolji trener bio je Srđan Radulović iz BK „Vitez“ Niš. Tri bokserke ovog kluba zabeležile su ubedljive pobede, dok je najbolja borba zasluženo pripala omladincima Slobodanu Mitroviću iz „Metalca“ i Iliji Čoliću iz „Marčeta“ tima. Najbolji sudija bio je Aleksandar Vučićević iz Valjeva. Trofej za najboljeg pojedinca meča otišao je u ruke Nikole Kamaljevića, on je u poslednjem meču ubedljivo savladao iskusnog boksera iz Niša, Miloša Jankovića.

Turnir je bio humanitarnog karaktera, a prihod je namenjen za lečenje Lane Jovanović i Minje Matić koje boluju od spinalne mišićne atrofije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE