Održan koncert MŠ “Marko Tajčević” na platou ispred Moderne galerije

U sklopu manifestacije “Dani Lazarevca” solisti MŠ “Marko Tajčević” iz Lazarevca održali su koncert na platou ispred Moderne galerije.

Na repertoaru su se našle solo tačke i tačke kamerne muzike  iz godišnjeg programa osnovne i srednje muzičke škole, koje su izvođene na klaviru, gitari, harmonici, violini, flauti i saksofonu.

S obzirom na okolnosti sa pandemijom, po rečima direktora, Aleksandra Stankovića, muzička škola “Marko Tajčević” zadovoljna je radom škole u prethodnoj godini.

Imajući u vidu mere koje su se sprovodile tokom prethodne školske godine i smanjenog kapaciteta učenika, nastup većih ansambala ovoga puta je izostao, te su se publici predsavili solisti. Muzička škola se prošle godine, maksimalno  potrudila da nastava teče neometano, pa su tako polaznici ove škole učestvovali i na nekoliko republičkih takmićenja gde su postigli odlične rezultate, kazao je direktor škole.

Gradska opština Lazarevac nagradila je učenike sa teritorije naše opštine, koji su učestvovali na republičkim takmičenjima, a među njima je bilo i nekoliko učenika iz MŠ “Marko Tajčević”.

Muzička škola u Lazarevcu aktivna je i tokom raspusta, pa tako učenici imaju mogućnost da se dodatno pripremaju i uvežbavaju svoje programe za narednu školsku godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE