Održan još jedan prodajni bazar “Moj špajz” u Lazarevcu

Tradicionalni prodajni bazar “Moj špajz”, već šestu godinu za redom, održava se na platou ispred Rudarske česme u Lazarevcu. Bazar prethodne 2020. Godine nije održan zbog situacije sa pandemijom. Organizator ove manifestacije je Centar za kulturu Lazarevac uz podršku GO Lazarevac i Turističke organizacije Lazarevac.

Ovogodišnji bazar okupio je oko 40 malih proizvođača domaćih proizvoda iz cele Srbije, a posetioci su imali priliku da kupe različite proizvode za zimnicu, domaću rakiju i likere, slatkiše, suhomesnate proizvode i proizvode od meda.

Cilj ove manifestacije jeste promocija davno zaboravljenih vrednosti i domaćih proizvoda sa sela u vremenu megalomanskih marketa, koji malim proizvođačima ne dozvoljavaju proboj na tržište, kazao je organizator ove manifestacije vd direktora Centra za kulturu Lazarevac, Marko Mijušković.

Bojan Stević i Marko Mijušković

Pored tradicionalnih manifestacija, Festival srpskih vina, Festival piva i bazar “Moj špajz” su manifestacije kojima Lazarevac itekako može da se pohvali i promoviše grad na najbolji mogući način, istakao je predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević, dodajući da se nada da će bazar iz godine u godinu sve više rasti.

Uprkos hladnijem vremenu bazar je privukao mnogobrojne posetioce i ljubitelje domaćih proizvoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE