Održan 13. po redu Festival srpskih vina u Lazarevcu

Tradicionalni 13. po redu Festival srpskih vina održao se 1.oktobra u glavnoj ulici u Lazarevcu. Zbog epidemiološke situacije festival je organizovan na otvorenom. I ove godine festival je privukao veliki broj građana i ljubitelja vina.

Lazarevčanima se predstvavilo preko 50 vinarja širom Srbije, a pored vina, posetioci su imali priliku da isprobaju sireve i suhomestane proizvode iz domaće proizvodnje.

Kao i prethodnih godina, pokrovitelj ove manifestacije bila je GO Lazarevac uz podršku Turističke organizacije Lazarevac. Među posetiocima su se našli predstavnici kancelarije za poljoprivredu gradske opštine, ali i predsednik opštine Lazarevac.

Predsednik opštine, Bojan Stević, ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo velikim brojem izlagača, ali i posetilaca, istakavši da Lazarevac polako postaje prepoznatljiv široj publici po ovom festivalu.

U ponudi su se našla i višestruko nagrađivana vina vrhunskog kvaliteta po pristupačnim cenama. U centru festivala, kod same Rudarske česme, bili su izloženi štandovi naših lazarevačkih vinarija, među kojima su se našli podrum “Milojaš” iz Udruženja Zeočki vinogradi, vinarija “Zorča”, koja po sedmi put izlaže svoje proizvode na ovom festivalu, kao i vinarija “Dimitrijević” i novootvorena vinarija “Srž” iz Lazarevca.

Festival je upotpunio ansambl muzičke škole “Marko Tajčević” iz Lazarevca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE