Od večeras restriktivnije mere Vlade – ukida se javni prevoz, zatvaraju se kafići, restorani i tržni centri

Na sinoćnoj konferenciji za medije premijerka Srbije, Ana Brnabić, posle konsultacija s predsednikom Aleksandrom Vučićem najavila je nove restriktivnije mere Vlade Srbije koje podrazumevaju:

  • prestanak javnog prevoza od subote 21. marta od 20h
  • prestanak rada svih kafića, restorana i tržnih centara od subote 21. marta od 20h

Iako je prethodno najavljeno da će ove mere stupiti na snagu u nedelju, predsednica Vlade je posle nekoliko sati objavila novu odluku.

Upravo sam završila sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na kojem smo se dogovorili da krenemo sa još restriktivnijim merama. Kafići, restorani i tržni centri će biti zatvoreni već od subote u 20 časova, a ne od nedelje – rekla je Ana Brnabić i dodala da će dostava hrane biti dozvoljena.

Vlada Srbije će na sednici u subotu usvojiti odluku da je zabranjeno okupljanje više od pet ljudi, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Podsećamo da je prva žrtva koronavirusa u Srbiji zabeležena juče. Preminuo je muškarac iz Kikinde, star 59 godina.

Žrtva je dobio koronavirus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život.-rekla je Brnabić. Ako se ne budemo pridržavali mera, proći ćemo isto kao Italija – dodala je Brnabić i naglasila da je čak 627 bilo mrtvih u jučerašnjem danu u Italiji.

 

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“: 011 2684 566.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE