Od danas policijski čas od 17h do 5h ujutru

Stupila je na snagu najnovija odluka Vlade Srbije da se svim građanima zabrani kretanje u periodu od 17h do 5h ujutru.

Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru radi kupovine namirnica.

Građani će takođe biti u mogućnosti da izvedu u šetnju svoje ljubimce od 20 do 21 čas i to, ograničeno na 20 minuta, najdalje 200 metara od mesta stanovanja. Vlasnici kučnik ljubimaca ne smeju se okupljati u grupama.

Napuštanje domova u vreme policijskog časa moći će samo oni koji imaju radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa, kao i hitni medicinski slučajevi.

Prehrambene prodavnice imaće novo radno vreme u periodu od 7 do 15 časova, a pojedine apoteke i manje trgovine i pekare radiće i do 16 časova.

Zabranjen je rad svih kafića, restorana, tržnih centara (osim prehrambenih prodavnica i apoteka u okviru njih), a dozvoljena je kućna dostava hrane i piće.

Vlada je na današnjoj sednici odredila i maksimalnu cenu zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Takođe je objavila da će od danas, pa nadalje, javnost sve nove informacije o koronavirusu i vanrednom stanju u državi dobijati na redovnim konferencijama u 15h svakog dana.

Vlada je još jednom apelovala na sve da se pridržavaju mera u vanrednom stanju, jer ćemo samo tako uspeti da pobedimo ovu opaku zarazu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE