Obrazovanje i mladi su ključni deo programa SPS-a

Opštinski odbor SPS Lazarevac je danas na štandu kod Rudarske česme u glavnoj ulici delio knjige autora  Marka Mijuškovića, člana OO SPS-a. Akciji je prisustvovao i Nikola Raičić, kandidat SPS-a za narodnog poslanika.

Ovim povodom socijalisti su imali prilike da razgovaraju sa Lazarevčanima o predstoječim izborima, kao i o samom programu stranke. Ključni deo programa SPS-a jeste ulaganje u obrazovanje i mlade. Listu kandidata za predstojeće izbore čine mahom mladi od 25 do 30 godina i visoko obrazovani ljudi, koji se zalažu za to da mladi ostanu i rade u Srbiji.

„Smatramo da je obrazovanje ključ za razvoj, ne samo opštine Lazarevac, već i celokupne Srbije. Uz podršku rukovodstva GO Lazarevac smo u prethodne četiri godine uradili niz projekata koji se odnose kako na održavanje školskih objekata na teritoriji opštine Lazarevac, tako i na studentske stipendije najboljim studentima u našoj opštini i time smo pokazali da mladi ljudi predstavljaju ne samo budućnost, već i sadašnjost Lazarevca“, rekao je Marko Mijušković član OO SPS-a.

On je ovom prilikom najavio novi projekat za koji se stranka zalaže, a to je otvaranje naučnog centra po uzoru na Petnicu u nadi da će nakon izbora dobiti podršku opštine i države da tu ideju sprovedu u delo.

„To je svakako nešto što bi bilo od izuzetnog značaja, ne samo za Lazarevac, nego i za celokupnii grad Beograd i Republiku Srbiju, jer bismo kroz naučni centar i modifikovane oblike javnog privatnog partnerstva i određene inkubatore sa mladim ljudima, učinili da ostanu u Lazarevcu i da zajedno sa njima gradimo kvalitetniji i uspešniji Lazarevac“, izjavio je Mijušković.

Nikola Raičić, kandidat za narodnog poslanika SPS-a u skupštini Srbije kao glavni adut ove partije istako je rezultate rada socijalista u prethodne četiri godine. On je takođe stavio akcenat na edukovanje mladih ljudi, kako u našoj opštini, tako i u celoj Srbiji i dodao da su u prethodne četiri godine uspeli da u sistem školskog sporta vrate gotovo 100.000 dece.

„Mi ćemo istrajati u nameri da obrazovanje bude dostupno svim mladim ljudima i da sport i rekreativno bavljenje sportom bude dostupno svim mladima i građanima, bez obzira na njihov materijalni status, kao i to da osnažujemo mlade, kako kroz Kancelariju za mlade, tako i kroz rad različitih biznis inkubatora i naučno-tehnoloških parkova“, rekao je Raičić.

Jedan od glavnih zadataka socijalista jeste implementacija različitih projekata koji za cilj imaju osnaživanje mladih, kako bi nakon stečene diplome oni što bolje mogli da se snađu na tržištu rada, zaključio je Raičić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE