Obeležena godišnjica u čast komandanta Gvozdenog puka Milivoja Stojanovića Brke

Polaganjem venaca na spomen obeležje na brdu Kremenica u Bistrici obeležena je 107. godišnjica od  pogibije komandanta Gvozdenog puka, Milivoja Stojanovića Brke. Vence su položili u ime gradske opštine Lazarevac, predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić i predstavnici Rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, kazao je da je čitava teritorija opštine Lazarevac natopljena krvlju srpskih ratnika koji su živote dali za slobodu Srbije, ističući da junaci poput komandanta Milivoja Stojanovića Brke nikada ne smeju biti zaboravljeni.

Bojan Sinđelić

O značajnim istorijskim događajima koji su se odigrali na brdu Kremenica i samoj Kolubarskoj bitki govorio je Branislav Anočić, pukovnik u penziji i predsednik Rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac. On je ovom prilikom istakao da kao društvo moramo što više raditi na tome da mlade upoznamo sa istorijom naše zemlje, kako junaci kao što je bio komandanta Gvozdenog puka Milivoje Stojanović Brka ne bi bili zaboravljeni.

Branislav Anočić

Mile Platanić, predsednik organizacionog odbora MZ Bistrice za očuvanje tradicije ratnika Gvozdenog puka i Bistrice, kazao je da je na realizaciji projekta Memorijalne kuće na Kremenici, pored opštine, učestvovalo dosta donatora i ljubitelja srpske tradicije. On je istakao da se nada da će kroz koju godinu ovo mesto postati značajna turistička ponuda, kojom će se Lazarevac ponositi.

Mile Platanić

Obeležavanju godišnjice pogibije komandanta Gvozdenog puka, Milivoja Stojanovića Brke, prisustvovali su i predstavnici nekoliko udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova sa teritorije naše opštine, ali i predstavnici udruženja iz Loznice i Topličkog kraja, kao I mnogobrojni meštani MZ Bistrica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE