Obeležen dan Udruženja ratnih vojnih invalida

Dan Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih u ratovima 1991 – 1999. godine opštine Lazarevac obeležen je danas parastosom i polaganjem venaca na spomenik stradalim Lazarevčanima u ratovima od 1991. do 1999. godine.

Članovi Udruženja, porodice i prijatelji poginulih boraca sa teritorije opštine Lazarevac , godinama unazad okupljaju se kako bi poginulim junacima sa teritorije naše opštine u ratovima od 1991. do 1999. godine odali počast i otrgli ih od zaborava, izjavio je predsednik ratnih vojnih invalida, Vladan Milosavljević i jedan od preživelih učesnika u ratovima tih godina. Milosavljević je istakao značaj obeležavanja ovog datuma i naglasio da će udruženje nastaviti borbu za očuvanje sećanja na poginule borce, kao i da će pomagati njihove porodice.

Pored članova Udruženja ratnih vojnih invalida, porodica i prijatelja stradalih boraca, vence su položili i predstavnici gradske opštine Lazarevac, članovi Veća, Nenad Bačanac i Zoran Živanović.

Ukupno trinaest boraca sa teritorije naše opštine izgubilo je živote u ratovima od 1991. do 1999. godine, a naredne godine navršava se dvadesetogodišnjica od podizanja spomen obeležja u Lazarevcu poginulima u ovim ratovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE