Obeležen Dan Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih u ratovima 1991-1999. godine

Dan Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih u ratovima 1991 – 1999. godine opštine Lazarevac obeležen je danas parastosom i polaganjem venaca na spomenik stradalim lazarevčanima u ratovima od 1991 -1999. godine.

Današnji dan, 13. oktobar  uzet je kao Dan Udruženja u slavu Gorana Kuzmanovića, prvog stradalog borca sa teritorije Lazarevca, koji je poginuo na ovaj dan 1991. godine.

Članovi Udruženja, porodice i prijatelji poginulih boraca sa teritorije opštine Lazarevac , šesnaestu godnu za redom, okupljaju se ispred spomenika stradalim borcima iz naše opštine u ratovima od 1991 -1999. godine kako bi im odali počast i otrgli ih od zaborava.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, njegov zamenik, Željko Pavlović i član Veća GO Lazarevac, Nikola Marinković položili su venac na spomenik stradalima u ime GO Lazarevac. Obeležavanju ovog važnog datuma prisustvovao i Nenad Bačanac, član veća GO Lazarevac. Vence su takođe položili i članovi Udruženja ratnih vojnih invalida, kao i porodice i prijatelji stradalih boraca.

Ovom prilikom rukovodstvo GO Lazarevac uručilo je plaketu predsedniku Udruženja, Vladanu Milosavljeviću za izuzetnu saradnju u oblasti boračko- invalidske zaštite.

Odajemo priznanje svima onima koji su stradali u ratovima 90-tih godina, naročito borcima iz naših krajeva, ali želimo da podsetimo da je Srbija kroz istoriju nebrojeno puta sradala, moramo učiti buduće naraštaje da otadžbina nema cenu, ali da se moramo više boriti knjigom, znanjem i mirnodopskim sredsvima, kako bi sačuvali svoju zemlju i prikazali se u svetu najbolje što možemo, ali isto tako ne smemo zaboraviti one koji su svoje živote dali za otadžbinu, njihove porodice, kao i  ratne vojne invalide„, istakao je Bojan Sinđelić, predsednik Skupštine GO Lazarevac i dodao da će opština nesebično nastaviti da pruža podršku Udruženju.

Vladan Milosavljević, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih u ratovima 1991 – 1999. godine opštine Lazarevac,  zahvalio se opštini na dodeljenoj plaketi i istakao da će se i dalje boriti da sačuva sećanje na stradale borce sa teritorije naše opštine, ali i da će pomagati porodicama stradalih boraca što je i jedan od glavnih ciljeva ovog Udruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE