Obeležen Dan opštine Lazarevac – Vidovdan

Danas, 28.juna na Vidovdan, tradicionalno se obeležava Dan opštine Lazarevac, a tim povodom priređen je bogat kulturni program.

Obeležavanje Dana opštine počelo je svetom arhijereskojm liturgijom u hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu, zatiim je usledio parastos i polaganje venaca u kripti hrama poginulima u Prvom svetskom ratu. Ispred opštinskog rukovodstva, zamenik predsednika opštine, Miloje Živanović, ovom prilikom je izjavio:

„Imali smo sreću da je naš grad dobio ime po  jednom od najvećih junaka u našoj istoriji, knezu Lazaru i sa ponosom nosimo njegovo ime i svake godine se okupimo i podsetimo i na njegovo junaštvo, ali i na junaštvo svih ostalih Srba„, i podsetio na događaje iz Prvog svetskog rata, kada su poginule sa obe strane, zajedno sahranili u kripti hrama u Lazarevcu.

Nakon liturgije i polaganja venaca na svečanoj sednici Gradske skupštine u Centru za kulturu uručene su godišnje Vidovdanske nagrade Lazarevca za 2020. godinu, dok je kod Rudarske česme održan izbor za najlepše dvorište, a na gradskim ulicama defile fijakera,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE