Obeležen Dan opštine Lazarevac, tradicionalno dodeljenje Vidovdanske nagrade

Povodom Vidovdana-Dana opštine Lazarevac u sali Centra za kulturu održana je svečana sednica na kojoj su dodeljene Vidovdanske nagrade. Na svečanoj sednici, pored opštinskog rukovodstva, prisustvovali su i predstavnici Vlade Srbije, i Grada Beograda i lokalnih samouprava, kao i predstavnici javnih preduzeća.

Ovogodišnju Vidovdansku nagradu u oblasti protivpožarne zaštite dobio je Vladan Martinović iz Lazarevca, zaposlen u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Lazarevcu. Nagradu za stvaralaštvo mladih dobili su Mateja Davidoviću iz Vrbovna, učenik Srednje muzičke škole “Marko Tajčević “ iz Lazarevca i Mihailo Radovanović iz Lazarevca, učenik osmog razreda OŠ “Vojislav Voka Savić”, za postignutim uspesima na republičkim takmičenjima.

Vidovdanska nagrada pripala je fudbalskom klubu “Kolubara” za izuzetne postignute rezultate u prethodnoj sezoni i ulazak u Super ligu Srbije.

Nakon intoniranja himne, okupljenima se obratio predsednik Skupštine gradske opštine, Bojan Sinđelić, koji je govorio o stradanjima Lazarevčana kroz istoriiju, poistovetivši ih sa Kosovskim stradanjem i da zbog toga pokreće inicijativu za podizanje spomenika Knezu Lazaru.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Darko Božić, je u ime Vlade Srbije i resornog ministarstva čestitao prisutnima Dan opštine Lazarevac, istakavši da će Grad Beograd nastaviti da daje podršku u realizaciji projekata na teritoriji naše opštine.

Čestitajući nagrađenima i građanima Dan opštine, Vidovdan, predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, govorio je o brojnim realizovanim projektima u našoj opštini i najavio početak realizacije novih u narednom periodu.

Prisutnima se obratio predsednik FK “Kolubara”, Nemanja Ivanović, koji se ovom prilikom zahvalio na priznanju u ime štručnog štaba i igrača i rekao da će novčanu nagradu od 100.000 dinara donirati za lečenje trinaestogodišnje Jane Simić iz Lazarevca, koja boluje od malignog tumora kičmene moždine.

Nakon dodele nagrada, publika je imala priliku da uživa u umetničkoj koreografiji „Vidovdansko svitanje“ u izvedbi glumice Prvog prigradskog pozorišta Puls teatra, Ane Ćuk.

Tradicionalno pre svečane sednice u crkvi Svetog Velikomučenika Dimitrija služena je liturgija povodom Vidovdana, nakon koje je u kripti hrama održan parastos za sve žrtve, a opštinsko rukovodstvo položilo je vence. Vence u kripti hrama položili su predsednik Skupštine gradske opštine, Bojan Sinđelić i njegov zamenik Željko Pavlović, kao i članovi veća Nenad Bačanac i Nikola Marinković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE