Obaveštenje o prijemu zahteva za saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i održavanje prezentacije i javne rasprave

GO Lazarevac, uprava gradske opštine, odeljenje za zaštitu životne sredine, sport i omladinu objavilo je obaveštenje o prijemu zahteva za saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu  sredinu i održavanje prezentacije i javne rasprave, koje prenosimo u celosti.

Nosilac projekta, JP EPS- Ogranak RB KOLUBARA, iz Lazarevca, Svetog Save 1 podneo je dana 31.08.2020.godine Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev broj:353-02-1708/2020-03 za saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta sistema za regulaciju reke Peštan i kontrole oticanja poplavnih voda – II faza , na katarskim parcelama navedenim u samoj studiji, na teritoriji opština Lazarevac i Aranđelovac.

Zainteresovana javnost može izvršiti uvid u sadržinu predmetne Studije u roku od 20 dana od dana objavljivanja obaveštenja u dnevnom listu Blic (najkasnije do 20.10.2020.godine) svakog radnog dana od 11-14 časova, u prostorijama gradske opštine Lazarevac, Karađorđeva 42, kancelarija broj 31.

Javna prezetacija i javna rasprava predmetne Studije biće održana dana 28.10.2020.godine sa početkom u 11.00 časova, u prostorijama gradske opštine Lazarevac, velika sala I sprat, Karađorđeva 42, Lazarevac.

U skladu sa trenutnom situacijom i merama koje su na snazi,a u vezi sa aktuelnom pandemijom bolesti koju izaziva virus COVID-19, obaveštavaju se građani da će javnoj prezentaciji moći da prisustvuje ograničen broj osoba (maksimalno 30 osoba uključujući predstavnike ministarstva ,nosioce projekta ,obrađivače studije i predstavnike opštinske uprave Lazarevca) u skladu sa merama i preporukama Kriznog štaba.

Primedbe i mišljenja na navedenu Studiju zainteresovana javnost može dostaviti u pisanom obliku Ministarstvu zaštite životne sredine,ul. Omladinskih brigada 1, Novi Beograd, najkasnije do 20.10.2020.godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE