Novo radno vreme prodavnica i spisak prodavnica na lokalu za najstarije sugradjane koje će raditi nedeljom od 04 do 07

U skladu sa dopisom Ministarstva od 18. 03. 2020. godine o odlukama jedinica lokalne samouprave kojima se zabranjuje rad privrednim subjektima ili utvrđuje posebno radno vreme, u nastavku vam prosleđujemo preporuku Privredne komore Srbije u vezi radnog vremena maloprodajnih objekata.

Rad maloprodajnih objekata treba organizovati po sledećem principu:

Ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja može se vršiti po sledećem principu:

Ponedeljak – subota od 07.00 do 18.00 časova
Nedeljom od 08.00 do 18.00 časova
Nedeljom od 04.00 do 07.00 časova isključivo za građane starije od 65 godina.
Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Napomena: Maloprodajni objekti u Lazarevcu koji su namenjeni isključivo građanima starijim od 65 godina u periodu od 4,00 do 7,00 časova nedeljom su: DIS Market, Roda, Maxi, Family Đurović – objekat u ul. Kralja Petra prvog br. 13, STR Part Market – objekat u ul.1300 kaplara (300 metara ispod „Beka”), STR Part Market – objekat u Junkovcu (centar kod Doma kulture), Domino Market – objekat u Rudovcima u ul.Aranđelovački put br.2b, Maxi Shop&Go – objekat u Stepojevcu, kao i Aman Market – objekat u Lazarevcu u ul.Dula Karaklajića br.3

Trgovac može, u skladu sa navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima.

Takođe, broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti, a u skladu sa Zaključkom Vlade Broj: 53-2581/2020 od 17. marta 2020. godine.

U skladu sa preporukama nadležnih epidemiologa i zrdavstvenih radnika, nije potrebno da zdrave osobe nose zaštitne maske i higijenske rukavice, te s tim u vezi nije u nadležnosti lokalne samouprave da takve obaveze trgovcima propisuju.

Gradska opština Lazarevac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE