Novi bunari stabilizuju vodosnabdevanje u Lazarevcu, rezultati o kvalitetu vode odlični

Vodosnabdevanje u Lazarevcu polako se stabilizuje, nakon što su izbušena i opremljena tri nova bunara, od kojih je jedan već pušten u rad, dok se uvođenje u rad drugog bunara očekuje početkom sledeće nedelje.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, na kratko su bili odloženi elektro radovi na trećem bunaru, pa se nastavak ovih radova može očekivati tokom naredne nedelje, saopštio je direktor Javnog komunalnog preduzeća „Lazarevac“, Aleksandar Rakić.

Aleksandar Rakić

Uvođenjem u rad prvog bunara, dobijeno je dodatnih 10 litara po sekundi vode, što je dovoljno za ukidanje restrikcija, kazao je Rakić i dodao da bunar ima kapacitet i do 15 litara po sekundi, ako za tim bude bilo potrebe. Sa puštanjem u rad i drugog bunara dobiće se oko 20 do 25 litara po sekundi, što će itekako osigurati stabilnost vodosnabdevanja.

Puštanje u rad bunara nije bilo moguće pre dobijanja rezultata o kvalitetu vode od nadležnih institucija, naglasio je Rakić i istakao da prema radiološkim, fizičko-hemijskim i biološkim analizama, voda sa tri nova bunara potpuno je ispravna i odličnog kvaliteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE