Nove mere za vikend: skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, tržnim i ski centrima

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Krizni štab je odlučio da tokom predstojećeg vikenda ugostitelji i tržni centri rade do 14 časova, dok će na benzinskim pumpama posle 14 sati moći samo da se toči gorivo, prenosi RTS. Ova odluka važi i za objekte neprehrambene robe, kladionice, dečije igraonice, teretane i balon sale za sportove.

Ugostiteljski objekti u ski centrima za vikend mogu služiti hranu i piće samo na otvorenom u baštama, a šalter usluga za objekte na stazama je takodje moguć samo do 14.00 časova.

Hoteli mogu vršiti služenje hrane i pića u svojim restoranima i kafićima, takodje do 14 časova, a od 14 do 22 časa ova usluga je dozovoljena samo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom katergorizovanom smeštaju, to znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima tokom vikedna nakon 14.00 časova.

Prehrambene prodavnice radiće kao i do sada, do 21 čas.

Apoteke, laboratorije, medicinske, veterinarske ustanove, pozorišta i dostava hrane radiće za vikend uobičajno.

Naredna sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak, 1.marta i na njoj će biti razmatrani efekti novodonešene odluke, ali i mogućnost uvođenja novih, navodi RTS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE