Normalizovana situacija nakon snežnih padavina, Štab zimske službe GO Lazarevac u pripravnosti

Sve ulice prvog, drugog i trećeg reda u gradskom jezgu su prohodni, kao i svi putevi u mesnim zajednicama u Lazarevcu.

Ekipe Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ intenzivno su radile na čišćenju snega po prioritetima. U danu, ukupno devet kamiona bilo je angažovano na čišćenju svih putnih pravaca, dva specijalna vozila multi kar za čišćenje, kao i građevinska mehanizacija Javnog preduzeća „Toplifikacija“, JPKP „Lazarevac“ i RB „Kolubara“, saopštio je predsednik opštine, Bojan Stević za medije.

U noći između subote i nedelje započeto je čišćenje saobraćajnica u samom gradskom jezgru, nakon čega je nastavljeno čišćenje snega na putevima drugog i trećeg prioriteta, uključujući puteve u Dudovici, Trbušnici i Čibutkovici.

Veliki problem predstavljao je prekid snabdevanja električnom energijom u pojedinim mesnim zajednicama u Lazarevcu, nastalih padovima dalekovoda i stabala. Prema informacijama iz Elektrodistribucije u toku jučerašnjeg dana radilo se intenzivno na saniranju kvarova na električnoj mreži, pa bi tako sve mesne zajednice GO Lazarevac trebalo da imaju stabilno snabdevanje električnom energijom.

Štab zimske službe GO Lazarevac je u 24-časovnoj pripravnosti ukoliko dođe do novih snežnih padavina, kazao je za medije predsednik opštine, Bojan Stević.

Građani su dužni da ispred svojih dvorišta i privatnih lokala očiste sneg, a takođe mogu besplatno preuzeti 5 kilograma soli u JPKP „Lazarevac“, ako im je potrebno. Savetuje se da se u vožnju automobila ne kreće bez zimskih guma i opreme, kao i da se vozilo pre kretanja potpuno očisti od snega, u protivnom, nadležni organi mogu pisati kazne za ugrožavanje saobraćaja, ukoliko primete sneg na krovu ili haubi automobila.

Za čišćenje snega sa Ibarske magistrane zaduženo je Javno preduzeće Putevi Srbije i ona je potpuno prohodna za saobraćaj.

Broj telefona Štaba zimske službe GO Lazarevac je 011/ 8126-500.

Foto naslovna: lazarevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE