Neće biti naplate vrtića dok su zatvoreni

Roditelji čija su deca upisana u državne vrtiće u Beogradu neće morati da plaćaju račune predškolskim ustanovama dok traju vanredne mere obustave rada, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– S obzirom na to da su zbog epidemije virusa korona beogradski vrtići zatvoreni, roditelji neće dobijati račune za period kada deca nisu išla u predškolske ustanove – rekao je Gak.

Ovu odluku doneo je danas Štab za vanredne situacije Grada Beograda. Osim toga, rekao je Gak, Štab je doneo i preporuku privatnim vrtićima da postupe na isti način.

– Ona glasi da se na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja i Odluke o obustavi izvođenja nastave u školama i redovnog rada u predškolskim ustanovama, kao i ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, preporučuje da ne naplaćuju svoju uslugu u periodu dok su na snazi vanredne mere – rekao je Gak i dodao da očekuje da se preporuka Štaba poštuje.

Gak je istakao da je za vreme vanrednog stanja, i uopšte teškog perioda pred nama tokom kojeg će se Srbija boriti sa širenjem virusa korona, potrebna solidarnost i odgovornost svih, kako u svakodnevnom ponašanju tako i u poslovanju.

– Nikome u ovom trenutku nije lako, ali je odluka da se vrtići ne naplaćuju dok deca nisu u njima, jedina ispravna odluka – zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE