Nastavljeni radovi u Železničkoj ulici

Nastavljeni su radovi na izgradnji Železičke ulice u naselju Petka, gde je u prethodnom periodu postavljena nova kišna kanalizacija u dužini od 200 metara, dok se sada radi na pripremi podloge za asfaltiranje te ulice.

Predsednik opštine, Bojan Stević sa saradnicima, obišao je danas radove u pomenutoj ulici, čija se rekonstrukcija realizuje kroz projekat sa kojim je opština konkurisala kod Direkcije zagrađevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. koja je obezbedila celokupna sredstva za izgradnju ulice u dužini od 1.400 metara.

Radovi na Železničkoj ulici podrazumevaće izgradnju kišne kanalizacije, zamenu celokupne vodovodne mreže sa priključcima, priključke na kanalizacionu mrežu, osposobljavanje postojećih prepumpnih stanica, izgradnju mosta i led rasvete, kao i postavljanje optičke mreže. Predviđeno je da saobraćajnica bude široka sedam metara sa uzdužnim parkiranjem, trotoarima sa jedne strane kolovoza , dok se na drugoj strain planira izgradnja biciklističke i trkačke staze, kazao je predsednik opštine, Stević i dodao da će Železnička ulici imati I šest zaustavnih autobusnih stajališta, jer je Planom detaljne regulacije predviđeno da se ova lica spaja sa Ibarskom magistralom.

Završetak radova na izgradnji kompletne Železničke ulice očekuje se do kraja septembra ove godine, najavio je Stević i dodao da, će ova saobraćajnica na moderan način rešiti pristup gradskom jezgru, ali i itekako dobiti na značaju po otvaranju objekta Lidla, koji će preko ove ulice biti dostupniji kako građanima Lazarevca, tako i Lajkovca i Ljiga.

Predsednik opštine osvrnuo se i projekat nove autobuske stanice u Lazarevcu, čija se izgradnja planira na parceli preko puta noćnog kluba London u neposrednoj blizi šoping centra Stop šop. Opština je preko beogradske direkcije pokrenula inicijativu za rešavanje imovinskih odnosa, jer je reč o privatnom zemljištu, a taj proces trebalo bi da bude završen do kraja 2022. godine, saopštio  je Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE