Nastavljena akcija podele auto sedišta za decu rođenu u 2020. godini

Savet za bezbednost saobraćaja GO Lazarevac u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda i Agencijom za bezbednost saobraćaja, nastavili su akciju podele auto sedišta za naše najmlađe sugradjane rodjene u 2020. godini

Gradska opština Lazarevac do sada je podelila ukupno 100 auto sedišta za decu rođenu u prvom kvartalu 2020. godine (januar, februar i mart).

Danas je započeta podelu još 105 sedišta i to za decu rođenu u aprilu, maju i prvoj polovini juna meseca. Za preostalu decu sa teritorije GO Lazarevac koja su rođena u drugoj polovini 2020. godine, što je još 270 beba, podela auto sedišta očekuje se krajem septembra ili početkom oktobra meseca, saopštio je predsednik opštine, Bojan Stević.

Aktivnost podele auto sedišta sprovodi se preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, a spisak svih beba koje su rođene u 2020. godini GO Lazarevac dobija preko Patronažne službe lazarevačkog Doma zdravlja.

Zbog epidemiološke situacije nije moguće napraviti masovnu podelu sedišta kao ranije, pa će roditelji čije su bebe rođene u aprilu, maju i delu juna meseca biti pozvani od strane stručnih službi GO Lazarevac, a svoja sedišta će moći da preuzmu u zgradi GO Lazarevac svakog radnog dana u periodu od 8 do 13 časova.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja GO Lazarevac, Ivan Živković, rekao je da su u pitanju sedišta prve i druge grupe, sva sedišta su atestirana i homologovana u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji propusuje obavezu da se deca od rođenja do dvanaeste godine života prevoze isključivo u dečijim auto sedištima.

Podela auto sedišta za decu rođenu u ovoj 2021. kalendarskoj godini, započeće u januaru 2022. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE