Nastavljaju se izborne radnje na teritoriji GO Lazarevac

Predsednik Opštinske izborne komisije, Dalibor Matijašević saopštio je na konferenciji za medije da, je na današnjoj sednici Izborne komisije doneto Rešenje o nastavku procesa izbornih radnji u postupku izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Lazarevac.

Na sednici je usvojen novi rokovnik za izborne radnje, a krajnji rok za podnošenje izbornih lista je 5.jun 2020. godine do 24 sata, nakon čega će biti utvrđena zbirna izborna lista, a izborni materijal biće štampan u Službenom glasniku, izjavio je Matijašević.

Lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji, zakazani su za 21.jun. 2020. godine.

Današnja sednica Opštinske Izborne komisje GO Lazarevac započeta je minutom ćutanja za sve žrtve pandemije koronavirusa, kako u našoj opštini, tako i u celom svetu.

Saopštenje OIK o nastavku izbornih radnji prenosimo u celosti:

U skladu sa članom 4. Zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila i Odlukom predsednika Skupštine grada Beograda od 10. maja 2020. godine o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradskih opština grada Beograda kojom je kao datum za održavanje izbora određen 21. jun 2020. godine, Izborna komisija Gradske opštine Lazarevac na sednici održanoj 11.05.2020. godine donela je Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Lazarevac.

Počev od 11.05.2020. godine nastavlja se sprovođenje izbornih radnji u postupku izbora za odbornike Skupštine gradske opštine Lazarevac koji će se održati 21. juna 2020. godine i nastavljaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora utvrđeni Zakonom o lokalnim izborima i drugim propisima koji se primenjuju na izbore odbornika u Skupštini gradske opštine Lazarevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE