Nastavljaju se infrastrukturni projekti u Lazarevcu

Posle nešto više od mesec dana od početka vanrednog stanja, Vlada Srbije ublažila je pojedine mere, te je tako dozvolila nastavak gradnje započetnih projekata, kao i početak novih. Gradske vlasti prionule su na rad, pa je tako me]u prvima, nastavljena rekonstrukcija Ulice Svetog Save.

Predsednik GO Lazarevac, Bojan Sinđelić, najavio je nastavak radova u ulicama Đorđa Kovaćevića i Braće Milovanovića u toku sledeće nedelje. On je takođe najavio početak radova i u Velikim Crljenima.

Pored predsednika GO, nastavak radova na Ulici Svetog Save, posetio je i državni sekretar, Bojan Stević, koji je izjavio da se trenutno izvode radovi na uređenju centralnog prolaza, odnosno pešačke staze u Trećoj mesnoj zajednici, a pri kraju su i radovi na Centru za dnevni boravak dece sa posebnim potrebama koje finansira Vlada Republike Srbije. Radovi na balon sali Osnovne škole “Vojislav Voka Savić”, privode se kraju, sala je kompletno natkrivena, slede radovi na unutrašnjosti, a pri kraju je i projekat za celokupnu rekonstrukciju OŠ “Vojislav Voka Savić”.

Stević je ovom prilikom najavio velike infrastrukturne projekte, Prvi će započeti u narednih 15 do 20 dana. Radi se o celokupnoj rekonstrukciji Ulice Janka Stajčića u dužini od 1.700 metara. Ovaj projekat  finansira Grad Beograd. U maju su planirani i radovi na putnoj deonici od  Ulice Vuka Karađića prema Čibutkovici, čime će se znatno rasteretiti Ibarska magistrala i skratiti put do MZ Čibutkovica i Dudovica. Paralelno sa ovim radovima radiće se i na kompletnoj rekonstrukcija Ulice Vojvode Putnika u Šušnjaru.

Potpisan je i  Ugovor za izgradnju balon sale u MZ Veliki Crljeni. Dokumentacija za raspisivanje tendera je u pripremi, a sala će  biti dužine 40m i širine 20m. Biće izgrađena uz samu osnovnu školu i namenjena pre svega kao fiskulturna sala za školarce. U Rudovcima se takođe završava fiskulturna sala koju finansira MInistarstvo omladine i sporta i Vlada Republike Srbije, dodao je Stević.

Projekti su finansirani od strane Grada Beograda i Vlade Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE