Nagrađeni vukovci i đaci generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine

Gradska opština Lazarevac, tradicionalno na kraju svake školske godine nagrađuje najbolje učenike lazarevačkih škola. Ovoga puta nagrade su dobila 63 vukovca i 14 đaka generacije iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije GO Lazarevac.

Nosioci Vukovih diploma dobili su vredne knjige, a đacima generacija osnovnih škola uručeni su i tableti, dok su đaci generacija srednjih škola dobili lap top računare.


Nagrade su uručili predsednik opštine, Bojan Stević, Vukašin Janjević, direktor JP “Toplifikacija” i član Veća zadužen za Savet za obrazovanje, Rade Mirković.

Predsednik opštine najpre je čestitao učenicima na ovako značajnim rezultatima, poželevši im mnogo uspeha u daljem školovanju i naglasio da su oni pre svega ponos svojih roditelja, ali i Lazarevca.

Stević je ovom prilikom najavio radove na nekoliko školskih objekata, kao i ozakonjenje Gimnazije “Lazarevac”, čija rekonstrukcija nije bila moguća dugi niz godina, bez prethodne upotrebne dozvole. Izvršeno je i ozakonjenje školskih objekata u Velikim Crljenima, Rudovcima i Dudovici, a u planu je i potpuna rekonstrukcija OŠ “Vojislav Voka Savić”. Ozakonjenje osnovnih škola “Knez Lazar” i “Dule Karaklajić” finansiraće gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu Beograd.

Đak generacije, OŠ “Dule Karaklajić”, Nina Gavrilović, rekla je za Radio Galaxy da joj ovo priznanje zaista mnogo znači i savetovala sve svoje vršnjake da, ako nešto zaista žele, na tome treba da rade i uspeh je zagarantovan. Nina je učesnica brojnih takmičenja, a ubuduće planira da upiše matematičku gimnaziju u Beogradu.

Nina Gavrilović

Među nagrađenim učenicima bio je i Ognjen Drobnjak, vukovac OŠ “Vojislav Voka Savić”, koji je za Radio Galaxy rekao da mu ovo priznanje dosta znači, jer je kruna njegovog rada i predstavlja dodatnu motivaciju da nastavi dalje. Voleo bi da upiše lazarevaćku Gimnaziju, prirodno matematićki smer, jer ga zanimaju prirodne nauke. Svojim vršnjacima je poručio da se ne plaše škole, uče na vreme i pre svega opuste.

Ognjen Drobnjak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE