Održana 9.sednica Skupštine GO Lazarevac, imenovani direktori javnih preduzeća

U sali Centra za kulturu Lazarevac održana je deveta redovna sednica Skupštine gradske opštine Lazarevac na kojoj su odbornici raspravljali i usvojili ukupno 14 tačaka dnevnog reda. Najvažnije tačke bile su imenovanje direktora javnih preduzeća.

Prve dve tačke odnosile su se na Plan i program rada za 2021. godinu „Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac“,dok je treća tačka dnevog reda bila Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Ustanove kulture „Prvo prigradsko pozorište Lazarevac“

O ostalim tačkama dnevnog reda odlučivalo se u skraćenom postupku. Donete su odluke o imenovanju direktora javnih preduzeća i to, za direktora JP za distribuciju toplotne energije “Toplifikacija” Laazrevac imenovan je Vukašin Janjević na period od četiri godine, dok je za direktora Javnog preduzeća za komunalnu privredu „Lazarevac“ imenovan Aleksandar Rakić, takođe na period od četiri godine. Za vršioca dužnosti direktora na period od šest meseci za JP za izgradnju Lazarevca, imenovan je Milan Platanić. Nakon podnete ostavke Stele Sranišić na funkciji direktora CZK Lazarevac, za novog v.d. direktora Centra za kulturu Lazarevac na period od šest meseci izabran je diplomirani pravnik, Marko Mijušković. On je na sednici podneo ostavku na mesto odbornika.

Predsednik Skupštine, Bojan Sinđelić, nakon sednice je izjavio da se na inicijativu pojedinih odbornika  iz redova opozicije nametnula i tema vodosnabdevanja u Lazarevcu, koja ovih dana muči sve sugrađane naše opštine. na šta je predsednik opštine, Bojan Stević, u svom izlaganju detaljno obrazložio plan za poboljšanje vodosnabdevanja na teritoriji naše opštine, koji podrazumeva započete projekte i one koji će se u narednom periodu realizovati.

Problem vodosnabdevanja u Lazarevcu datira od pre 35 godina unazad i jedan je od gorućih problema u našoj opštini, pa se on ne može rešiti preko noći, ali se radi na tome da se taj problem prevaziđe u najskorijoj budućnosti, rekao je predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac.

Sinđelić je takođe napomenuo da su konstuktivne kritike opozicionih odbora itekako dobro došle, jer su tu, da zajedno rade u korist građana i dodao da Lazarevac danas izgleda daleko bolje nego ranije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE