Moderan sportski objekat uskoro u Rudovcima

Radovi na izgradnji fiskulturne sale Osnovne škole “ Rudovci “ teku po planu. Kamen temeljac za ovu salu postavljen je davne 1991. godine. Radovi su počeli petog septembra prošle godine, a rok za završetak sale je peti septembar tekuće godine.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Bojan Stević  i predsednik opštine Lazarevac, Bojan Sindjelić , sa saradnicima, kao i direktor ove osnovne škole, Nebojša Delić, izrazili su zadovoljstvo kvalitetom radova i uverili  se da izgradnja  teče po planu .

“ Očekujemo da fiskulturna sala bude gotova pre roka, za par meseci. Mislim da će ovo biti najlepša sala u našoj opštini. Narod ovog kraja dobiće moderan sportski objekat.Sala će služiti djacima, pre svega, za časove fizičke kulture, ali i za rekreaciju starijim generacijama i organizaciju kulturnih manifestacija. Moramo podjednako da ulažemo i u grad i u sela. Sve što obećamo, završimo u roku “, rekao je predsednik GO Lazarevac, Bojan Sindjelić.

Državni sekretar, Bojan Stević istakao je da “ ovu školu , zajedno sa svim isturenim odeljenjima koja joj pripadaju, pohadja više od 240 djaka i da se svake godine u njoj otvore dva nova odeljenja petog razreda. Škola je dobila i dva nova kabineta. Zaista sam ponosan na predsednika GO Lazarevac i direktora ove škole. Bilo je dosta administrativnih problema. Škola je morala da dobije projektnu dokumentaciju, kao i upotrebnu dozvolu, pa smo tek onda krenuli u dobijanje svih potrebnih dozvola za izgradnju sale “.

Direktor škole , Nebojša Delić  izrazio je nadu da će u novoj školskoj godini djaci i zaposleni koristiti ovaj velelepni objekat  i zahvalio se na saradnji predsedniku opštine, Bojanu Sindjeliću i Mesnoj zajednici Rudovci, kao i sugradjaninu, državnom sekretaru, Bojanu Steviću.

Projekat je vredan 41 milion dinara. Finansira ga Evropska unija, preko Ministarstva sporta  i omladine  Vlade Republike Srbije.

M.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE