Ministarka Slavica Đukić Dejanović posetila Lazarevac

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović posetila je danas Lazarevac. Najpre je usledio prijem kod predsednika opštine Bojana Sinđelića, gde se zajedno sa rukovodstvom opštine i državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojanom Stevićem razgovaralo najpre o povoljnoj demografskoj slici GO Lazarevac.

Nakon toga je ministarka Đukić Dejanović u pratnji zamenika predsednika opštine Lazarevac Miloja Živanovića sa saradnicima obišla spomen-kosturnicu u okviru hrama Svetog velikomučenika Dimitrija. Ovom prilikom ministarka se bliže upoznala sa istorijom našeg grada i značajem spomen-kosturnice.

Dalja poseta nastavljena je u Modernoj galeriji, gde je ministarka održala kratku tribinu na temu populacione politike i demografske situacije, kako u zemlji, tako i u našoj opštini.

Ona je naglasila da je demografska slika Srbije itekako neželjena, ali da Lazarevac ima nešto bolje parametreu odnosu na druge gradove i da se u našoj opštini na 1.000 stanovnika rodi 10 beba, a umre 12 ljudi, dok se u Beogradu na 1.000 stanovnika rodi 9 beba, a umre 14 ljudi. Prosečna starost Beograđana je preko 43 godine, dok je u Lazarevcu taj broj 41 i po godina, što nas svrstava u mlađu opštinu što se polulacije tiče.

„Ono što treba da popravimo u budućnosti to je da migracioni saldo bude bolji, a to znači da više ljudi ostaje ovde i zbog toga je vrlo bitna investicija u vodosnabdevanje, zdravstvo, obrazovanje i u sve ono ostalo što popravlja kvalitete života“ -rekla je Ministarka Đukić Dejanović.

Ministarka je nakon sastanka sa opštinskim predstavnicima izjavila da je imala priliku da razgovara sa našim sugrađanima i zaključila da je dobra demografska slika naše opštine uverila, da je vredno i dalje ulagati u Lazarevac i ovom prilikom se zahvalila Lazarevčanima na trudu i ulaganjima u kulturu, prošlost i budućnost.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE