Ministar Momirović u poseti Lazarevcu i MZ Šušnjar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je Lazarevac i tom prilikom sa opštinskim rukovodstvom i predsednikom GO Lazarevac, Bojanom Stevićem, obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Šušnjar u okviru projekta “Čista Srbija”, koju Republika Srbija radi u saradnji sa kineskom kompanije CRBC.

Momirović je kazao da se na teritoriji opštine Lazarevac ulaže preko 48 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže i dve fabrike za prečišćavanje otpadnik voda, a MZ Šušnjar je treća lokacija na kojoj su započeti radovi u Lazarevcu.

Ministar je ovom prilikom istakao da Vlada Srbije uprkos ekonomskoj krizi, neće obustaviti ulaganja u infrastrukturne projekte i da se neće odustati od borbe za bolji život građana i dodao da se u Lazarevcu gradi ukupno 80 kilometara kanalizacione mreže.

Devet mesnih zajednica sa teritorije GO Lazarevac učestvuje u projektu “Čista Srbija” i preko 3.500 hiljade domaćinstava iz ovih mesnih zajednica dobiće kanalizacionu mrežu, a u planu je izgradnja glavnog fekalnog kolektora u dužini od 5,7 kilometara, saopštio je predsednik opštine, Bojan Stević, zahvalivši se ministru za putnu infrastrukturu koja se trenutno gradi u opštini Lazarevac.

U okviru projekta „Čista Srbija“ u opštini Lazarevac planirana je izgradnja 25.052,88. metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika, kao i 52.597,59 metara kanalizacione mreže u Velikim Crljenima i postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 20.000 stanovnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE