Mihailo Ignjatović ovogodišnji je nosilac Časnog krsta u Lazarevcu

Tradicionalno svake godine na Bogojavljanje na jezeru Očaga u Lazarevcu, održano je plivanje za Časni krst u organizaciji Crkvene opštine Lazarevac. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 21 takmičar.

Za Časni krst plivalo se simboličnih 33 metara, koji označavaju 33 godine života Isusa Hrista. Preduslov za učešće na ovom takmičenju bio je uredan lekarski pregled, koji su svi takmičari bili u obavezi da odrade u DZ Dr Đorđe Kovačević. Pre plivanja, sve prisutne pozdravio je protojerej Nebojša Leka.

Časni krst za 2022. godinu osvojio je MIhailo Ignjatović iz Baroševca, rođen 2008. godine. Mihailu je ovo prvo učešće na plivanju za Časni krst, a ujedno je bio i najmlađi učesnik ove godine, pa je na samom startu od ostalih takmičara dobio prednost, koju je iskoristio na najbolju način i prvi stigao do Časnog krsta. Njemu je u trajno vlasništvo pripao Časni krst, dok su ostali učesnici dobili prigodne poklone.

Jutros je u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu služena liturgija na Bogojavljanje, a vernici su tradicionalno, kao i svake godine na ovaj praznik, kući odnosili osvećenu vodicu, koja se čuva tokom cele godine kao svetinja.

Mihailo Ignjatović, nosilac Časnog krsta za 2022. godinu sa roditeljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE